Circulair Drenthe

Circulair Drenthe

In het Circulaire Drenthe dat wij voor ons zien worden producten en materialen in balans met de natuur gebruikt. Alles wat we doen heeft ecologische draagkracht als uitgangspunt en we zorgen samen voor de duurzame allocatie van de grondstoffen in onze provincie. Om dat droombeeld te bereiken zetten we in op deelinitiatieven, jagen we lokale ketensamenwerking en koplopers aan en werken we aan infrastructuur waarin co-creatieprocessen en de grassroots-beweging kunnen opbloeien.

Wij agenderen de impact van productie en consumptie en gaan aan de slag om de ecologische voetafdruk van Drenthe te verlagen. Dat doen we met onderwerpen die dicht op de Drentse inwoners staan, zodat we ook de sociaal-maatschappelijke transitie doorlopen die nodig is om tot een échte circulaire betekeniseconomie te komen. Want met alleen technische innovaties gaan we het niet redden. Dat betekent dus niet alleen grondstoffen zoveel mogelijk uit veelvoorkomende bestaande, biologische en natuurlijke bronnen halen – maar ook iets wezenlijks veranderen in de manier waarop we kijken naar het bezit en gebruik van onze spullen. In onze flyer voor heel Nederland lees je meer over ons werk…

Een voorbeeld uit ons programma...

Met het project Drenthe Bouwt Circulair werken we aan die maatschappelijke verandering door aanbestedingen bij regionale overheden een stuk duurzamer en circulair te maken. Dat doen we door:

  • Krachten te bundelen met NVBU, Bouwend Nederland en NICE
  • Voor kennis en draagvlak te zorgen met events en masterclasses
  • Innovatieve samenwerkingstrajecten zoals Drenthe Woont Circulair te ondersteunen en aan te jagen

Op de hoogte blijven van nieuws, nieuwe contacten opdoen en meepraten?