Over ons

Over ons

De Natuur en Milieufederatie Drenthe is een organisatie die samen met inwoners, bedrijven en overheden werkt aan een mooie, duurzame provincie. Wij zetten ons in voor een gezond milieu, een rijke natuur, een mooi landschap en een duurzame ontwikkeling van Drenthe.

Welkom bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe!

Onze organisatie is opgericht in 1971 en sindsdien werken we onvermoeibaar aan onze missie: het bevorderen van een mooi en duurzaam Drenthe. Ons doel is om samen met burgers, bedrijven en overheden te werken aan een leefbare en gezonde omgeving voor mens en natuur.

Wat doen we precies? Ons werk omvat een breed scala aan activiteiten en projecten. Zo werken we aan het bevorderen van duurzame energie, het beschermen van de biodiversiteit en het stimuleren van een circulaire economie. Daarnaast zetten we ons in voor een grotere bewustwording van milieukwesties en het bevorderen van duurzame keuzes in het dagelijks leven.

Onze organisatie is actief in de hele provincie Drenthe en werkt samen met tal van partners, waaronder andere milieuorganisaties, overheden, bedrijven en burgers. Onze aanpak is altijd gericht op samenwerking en dialoog, met als doel om gezamenlijk tot duurzame oplossingen te komen.

Bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe werken gepassioneerde en deskundige medewerkers die zich dagelijks inzetten voor een groen en duurzaam Drenthe. Onze organisatie wordt ondersteund door een breed netwerk van vrijwilligers en supporters, die ons werk mogelijk maken en versterken. Benieuwd naar de technische kant van onze organisatie? Een overzicht van onze impactcijfers, jaarverslagen, beleidsvisie en jaarrekeningen vind je hier.

Wil je meer weten over onze organisatie en ons werk? Neem dan gerust contact met ons op of volg ons op LinkedIn of Instagram. Samen kunnen we werken aan een duurzame en groene toekomst voor Drenthe!