NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Verantwoording

Verantwoording

De Natuur en Milieufederatie Drenthe ontvangt voor haar basisactiviteiten een prestatiesubsidie van de provincie Drenthe. Jaarlijks wordt verantwoording afgelegd in de jaarrekening en een jaarverslag. Daarnaast ontvangt de Natuur en Milieufederatie Drenthe projectbijdragen van De Nationale Postcode Loterij en andere fondsen.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe is een ANBI (algemeen nut beogende instelling). We hebben de informatie die voor de ANBI-status van belang is voor u op een rij gezet.

Nationale Postcodeloterij
Dankzij de bijdrage van de Postcodeloterij kan de Natuur en Milieufederatie Drenthe investeren in verschillende projecten, zoals de campagnes Nacht van de Nacht en Beeldschoon water. Sinds 1996 ondersteunt de Nationale Postcodeloterij De Natuur en Milieufederaties.

Jaarverslag
De Natuur en Milieufederatie Drenthe verantwoordt in haar jaarverslag hoe ze invulling heeft gegeven aan de principes functiescheiding, optimale besteding van middelen en optimale relaties met belanghebbenden uit de Code Goed Bestuur voor Goede Doelen.

CBF-Erkenningspaspoort

Wat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge
kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Voor meer informatie kijk in onze bibliotheek onder jaarverslagen. Ook kunt u deze opvragen bij ons secretariaat via info@nmfdrenthe.nl of via 0592-311150.

Lees hier de statuten van de Natuur en Milieufederatie Drenthe (pdf).

Klachtenprocedure
De medewerkers van de Natuur en Milieufederatie Drenthe doen met uiterste zorgvuldigheid hun werk. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent met  de uitvoering van activiteiten of constateren dat er sprake is van inconsistentie van beleid. Voor een correcte verwerking van de klachten is in 2005 de Klachtenprocedure Milieufederatie Drenthe vastgesteld. Deze kunt u hier downloaden (pdf).

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF