1985 – Naar de Hertenkamp

Naar de Hertenkamp

Na de oprichting van de Milieuraad Drenthe (nu Natuur en Milieufederatie Drenthe) in 1971 duurde het niet lang voordat met Jan van Dalen de eerste betaalde kracht werd aangenomen. Van Dalen krijgt een werkkamer aan de Brink in Assen. Tegen de tijd dat hij vertrekt is de Stichting, vanwege groei van de activiteiten, echter opzoek naar een grotere kantoorruimte.

Met hulp van het provinciebestuur lukt het de stichting om voor een bescheiden bedrag een pand aan de Hertenkamp aan te schaffen. Vanuit deze prachtige werkplek aan de rand van het Asserbos bouwt de Milieuraad Drenthe haar werkzaamheden verder uit.

Bijna veertig jaar later werkt het team van de Natuur en Milieufederatie nog steeds met groot plezier in datzelfde pand. Met de talloze vogels die van- en naar het Asserbos vliegen en de hertjes voor de deur is er voor een natuur en milieuorganisatie toch geen betere locatie te bedenken?

Daarnaast is de Hertenkamp het vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in het Nationaal Park Drentsche Aa. Wist je dat jij mede door de inzet van de Natuur en Milieufederatie Drenthe nog kan genieten van dit gebied? Benieuwd waarom?

Klik dan hier voor meer over Assen aan de Aa!

Tijdens ons jubileumjaar blikken we terug op 50 bijzondere momenten van de afgelopen 50 jaar Natuur en Milieufederatie Drenthe.