Wintercampagne Drents Energieloket gericht op duurzame update voor je woning

21 oktober 2019

Wintercampagne Drents Energieloket gericht op duurzame update voor je woning

Het Drents Energieloket en partners gaan dit jaar hun vijfde wintercampagne in. We bouwen hiermee voort op het succes van ‘Drenthe zit er warmpjes bij’ en ‘de Drentse Bespaarkaravaan’ van de afgelopen jaren, die veel aandacht trokken. De campagne dit jaar heeft een bredere focus dan voorheen en vraagt: wil je een duurzame update voor je woning?

Voor het winterseizoen 2019-2020 kiezen we ervoor de goede elementen uit voorgaande campagnes te behouden maar ook enkele elementen, vanuit de lessen van de afgelopen jaren, anders vorm te geven. De eigen woning staat dit jaar centraal en er wordt gekeken naar álle kansen om energie te besparen en/of duurzame energie op te wekken, niet alleen naar warmte en isolatie zoals in voorgaande campagnes. Dit doen we onder andere omdat de huidige generatie zonnepanelen ook prima presteert in de winter.

Daten met je woning

De term “update” gebruiken we op twee manieren. De duurzame update gaat over het moderniseren van de woning door het terugbrengen en/of vergroenen van het energieverbruik in huis, maar we gebruiken de term ook als een soort datingprofiel voor je woning: kun je met je woning “up date”? Geen woordgrap,  het gaat hierbij om welke maatregel het beste past bij je woning. Bovendien spreekt hier waardering uit voor je woning, want verduurzaming mag ook best met een knipoog!

Lokale informatieavonden

We streven ernaar om tussen half november 2019 en half maart 2020 opnieuw in minstens tien gemeenten een Duurzame Update Avond te organiseren, waar woningeigenaren terecht kunnen voor informatie over de mogelijkheden voor hun huis. Op deze avonden verzorgen we vanuit het Drents Energieloket, samen met Slim Wonen met Energie en BDH, een bedrijvenmarkt en inhoudelijke presentaties.

Meld je aan voor een Update Avond

Door de overweldigende toestroom van bezoekers de afgelopen twee jaar is dit jaar aanmelden verplicht. Hiermee willen we ervoor zorgen dat bezoekers goed terecht kunnen met vragen bij de experts en dat nergens de brandveiligheid in gevaar komt. Aanmelden voor de Duurzame Update Avond kan vanaf 1 november op de website van het Drents Energieloket.