Corina Onderstijn

Corina Onderstijn

Sinds 2018 mag ik vanuit de Natuur en Milieufederatie Drenthe energie-initiatieven helpen opstarten en verder begeleiden richting het verduurzamen van hun buurten. Deze werkzaamheden voer ik uit in samenwerking met de partners binnen de Energiewerkplaats Drenthe*.

De transitie naar een maatschappij die volledig draait op duurzame energie is een enorme, noodzakelijke opgave. Hiervoor is de inzet van iedereen nodig. En met al meer dan 60 actieve groepen in de provincie, zijn we in Drenthe aardig op weg. Met energiecoöperaties, collectieve inkoopacties, en wijk- of dorpsgerichte expedities naar energieneutraal wonen is de lokale beweging een dynamisch en groeiend netwerk, waarin veel kracht en kennis zit.

Ik ben blij om te kunnen bijdragen aan het versterken en versnellen van deze beweging, door te schakelen, adviseren en ondersteunen, en continue te blijven zoeken naar slimme verbindingen met andere thema’s en partijen. En het is vooral ook dankbaar werk om mensen te motiveren om hun ambities concreet vorm te geven en waar te maken. Zo gaan we samen voor een mooie en duurzame toekomst.

*Binnen Energiewerkplaats Drenthe werken de volgende partners samen: Natuur en Milieufederatie Drenthe, Drentse KEI, Buurkracht, SEN (Samen Energie Neutraal) en de Hanzehogeschool Groningen. 

Profiel Corina Onderstijn

Corina Onderstijn

Begeleider Duurzame Energie-initiatieven