Uitnodiging: slotbijeenkomst van het project Energietransitie Drentsche Aa

18 september 2023

Uitnodiging: slotbijeenkomst van het project Energietransitie Drentsche Aa

De afgelopen drie jaar hebben lokale werkgroepen in het Drentsche Aa gebied nagedacht en plannen gemaakt om in hun dorp samen vorm te geven aan de energietransitie. Op een manier passend bij het unieke karakter van het gebied en de bewoners. Binnen het project Energietransitie Drentsche Aa boden wij, samen met BOKD, de groepen ondersteuning bij het maken van plannen. Kenniscentrum NoorderRuimte deed onderzoek naar wat inwoners van het Drentsche Aa gebied vinden passen bij het gebied en hun leefomgeving. Zo werkten wij aan een gedragen energietransitie in het Drentsche Aa gebied.

Drentsche Aa gebied: afbeelding bij slotbijeenkomst

De ervaringen van dorpsgroepen

Om het project Energietransitie Drentsche Aa af te sluiten organiseren we een slotbijeenkomst op vrijdag 10 november. Dat doen we natuurlijk samen met de betrokkenen dorpsgroepen uit het Drentsche Aa gebied. Daarnaast is iedereen die betrokken is bij of aan de slag wil met de lokale energietransitie van harte uitgenodigd. Om elkaar te inspireren, van elkaar te leren of gewoon om elkaar beter te leren kennen.

De ervaringen van dorpsgroepen

Tijdens de bijeenkomst horen we de verhalen van de lokale dorpsgroepen. Hoe is hun proces geweest? Wat ging er goed en wat kon er beter? Welke lessen kunnen zij delen met andere groepen? Tijdens de bijeenkomst presenteren we de gebundelde dorpsverhalen van deze dorpsgroepen. Een interessant document voor iedereen die zich bezighoudt met de lokale energietransitie.

Meld je aan

Zet de datum in je agenda en meld je alvast aan voor deze bijeenkomst! Alle aanwezigen krijgen uiteraard de gebundelde dorpsverhalen mee naar huis. Het volledige programma en de locatie volgen binnenkort. Let op: graag individueel aanmelden.

Aanmelden

Wanneer:  vrijdag 10 november

Tijd:           14.30 uur- 17.30 uur

Waar:         locatie volgt- i.i.g. in Drentsche Aa gebied

Graag tot ziens op 10 november!

Vragen?

Profiel Remco Mur

Remco Mur

Adjunct-directeur & Ontwikkelaar Mooi Drenthe