Start project Tussenstation in Hoogeveen

5 mei 2023

Start project Tussenstation in Hoogeveen

tussenstation
Start project Tussenstation in Hoogeveen

5 april is het startschot gegeven voor een Drentse circulaire broedplaats waar startende ondernemers werken met hergebruikte materialen: Tussenstation. Hier zullen drie ondernemers de kans krijgen om hun eigen start-up of scale-up op het gebied van circulariteit te laten groeien. Dit initiatief is afkomstig van Bork Groep, met support van het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE), en wordt gesteund door Provincie Drenthe en Gemeente Hoogeveen.

Het Tussenstation is een logistiek knooppunt voor herbruikbare materialen, waar tevens ruimte wordt gemaakt voor werkplekken voor de drie toekomstige ondernemers. Naast een werkplek en support bij het ontwikkelen van hun onderneming, ontvangen de deelnemers een startsubsidie van Provincie Drenthe en Gemeente Hoogeveen van 15.000,- euro. Dit unieke steuntje in de rug biedt potentiële ondernemers de kans om hun dromen waar te maken en bij te dragen aan een betere wereld.

Circulariteit van grondstoffen

Jan Bork, directeur van Bork Groep, legt uit waarom het belangrijk is om beter na te denken over hoe we omgaan met de grondstoffen die we al hebben. “Gezien de schaarste van grondstoffen en het besef dat we anders met onze wereld moeten omgaan, willen we met Tussenstation een volgende stap zetten in het opwaarderen van gebruikte materialen,” aldus Jan Bork. Tegenwoordig is up-cycling het nieuwe toverwoord en daar speelt Bork Groep op in.

Herman Cock van Provincie Drenthe is erg blij met het initiatief van Bork. Hij benadrukt dat bedrijven als Bork de slagkracht hebben om dit soort initiatieven om te zetten in daadwerkelijke actie. Josee Bakker van Gemeente Hoogeveen vult aan: “Dit is hoe ontwikkeling tot stand komt. Een fysieke plek, ontmoeting en heel veel inspiratie. Dat zorgt voor de juiste energie, en dat is wat nodig is voor onze toekomst.”

Meedoen?

Ben jij een ondernemer met een passie voor circulariteit? Dan is het deelnemerstraject van Tussenstation wellicht iets voor jou! De officiële inschrijfdatum is al geweest, maar het Tussenstation is nog altijd op zoek naar enthousiaste ondernemers en creatieve initiatieven. Meld je aan via onderstaande link en maak kans op een werkplek op deze circulaire broedplaats en een startsubsidie van 15.000,- euro. Samen kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst en een betere wereld.

Je kunt je hier aanmelden via de website van het Tussenstation.