Meppel Deelt volop: deelplatform gelanceerd

28 november 2022

Meppel Deelt volop: deelplatform gelanceerd

Vandaag lanceren we samen met Gemeente Meppel, Welzijn MensenWerk en Meppelvoorelkaar het platform ‘Meppel Deelt’. Onder het motto ‘verduursamen’ willen we inwoners motiveren om samen spullen te delen. Spullen staan namelijk op de eerste plaats als het gaat om milieubelasting van ons dagelijkse leven. Inwoners van de gemeente Meppel kunnen op het platform ‘Meppel Deelt’ terecht voor informatie, inspiratie en ondersteuning, om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Veel van ons hebben ontzettend veel spullen. En vaak zijn dat spullen die we maar een paar keer per jaar gebruiken. Denk aan gereedschap, speelgoed, boeken of spelletjes. Door deze spullen te delen met familie, vrienden of buren hoef je minder vaak nieuwe spullen te kopen. Dat draagt bij aan een duurzamere omgeving én is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Deelmoestuin, -auto of -gereedschapsschuur

Om deze reden lanceren we het platform ‘Meppel Deelt’. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Het aanbod op het platform is divers. Of je nou geïnteresseerd bent in een deelmoestuin, een deelauto of een gedeelde gereedschapsschuur: op dit platform vinden inwoners alles wat ze nodig hebben om een start te maken. Ook is er een online deelschuur voor iedereen die wie experimenteren met delen en ruilen met buren – mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal en Peerby.

Bekijk het platform Meppel Deelt

Drenthe Deelt

Wil je ook graag een deelinitiatief opstarten in jouw buurt?  Vanuit ons project Drenthe Deelt helpen we je graag. Wij helpen gratis met het opzetten en verspreiden van buurtenquêtes (bijvoorbeeld om te kijken of er meer mensen mee willen doen), het organiseren en invullen van informatieavonden, trainingen of excursies, het uitwerken van de bedoelingen (ambities) of het maken van een plan van aanpak en bijvoorbeeld het directe contact met de gemeente voor een vergunning, laadpaal of subsidie. Er liggen diverse checklists, communicatiemiddelen, rekentips en voorbeeldplannen klaar. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met Emile Suringar.

Neem contact op met Emile

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie