De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met de Natuur en Milieufederaties

12 februari 2021

De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met de Natuur en Milieufederaties

De Natuur en Milieufederaties zijn verheugd om te kunnen melden dat ook de komende vijf jaar de samenwerking met de Nationale Postcode Loterij wordt verlengd. Sinds 1996 ontvangen de Natuur en Milieufederaties een bijdrage om te werken aan een mooi en duurzaam Nederland. Recentelijk is de samenwerking geëvalueerd en is er besloten om deze voort te zetten.

Annie van der Pas, netwerkdirecteur van de Natuur en Milieufederaties, is verheugd over de voortgezette samenwerking: ‘Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij is het voor de Natuur en Milieufederaties mogelijk om in héél het land een impact te creëren en zo te werken aan een mooier en duurzamer Nederland. De bijdrage van de Loterij is voor ons al jarenlang een fundament voor de realisatie van vele mooie projecten. Het is fantastisch dat we op deze manier in heel Nederland het verschil kunnen maken.’

Landelijke projecten

Een groot aantal landelijke projecten zijn niet mogelijk zonder de Nationale Postcode Loterij, zoals De Nacht van de Nacht en de GoodFoodClub. In 2019 hebben de Natuur en Milieufederaties bovendien een extra schenking gekregen voor Plan Boom en de Energietuinen.

 

 

 

 

 

Regionale projecten

Dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij is het voor de 12 Natuur en Milieufederaties mogelijk om veel projecten uit te voeren op regionaal niveau. Mooie voorbeelden hiervan zijn:

 

 

 

 

 

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goede doelen organisaties met minimaal 40% van de lotprijs.