De Droom van IVN Hoogeveen: 450 (gratis) boompjes als startschot !

26 februari 2021

De Droom van IVN Hoogeveen: 450 (gratis) boompjes als startschot !

Zaterdag 27 februari is de start van de droom van IVN Hoogeveen. IVN Hoogeveen deelt dan tussen 13.00 – 15.00 uur (gratis) boompjes uit aan iedereen die daarvoor een plekje in de tuin heeft. De IVN’ers geven daarbij ook informatie over de struik en de beste tips voor meer biodiversiteit in de eigen leefomgeving. In totaal zijn er 450 boompjes uit te delen: vuilboom, meidoorn en geoorde wilg.

Heeft u belangstelling voor een of meer boompjes, kom dan 27 februari, tussen 13.00-15.00 uur, naar een van de volgende uitgiftepunten:

  • Het Zuiderpark, bij de IJsvogel, het gebouwtje van de gemeente in het park
  • Steenbergerpark, bij het IVN Struunhuus
  • Krakeel, bij de Stern, Satelietenlaan 21

De boompjes worden aangeboden via Plan Boom. Vanzelfsprekend gebeurt alles volgens de RIVM-richtlijnen i.v.m. Covid-19.

Help mee, haal 27 februari een of meerdere jonge boompjes. Verder zijn er ook nestkastjes te koop en kunt u gratis een ‘Vogel-in-de-wintertas’ ophalen (zolang de voorraad strekt).

Droom van IVN Hoogeveen
In het voorjaar van 2022 wil IVN Hoogeveen 55.697 extra bomen, bloemen en struiken hebben geplant in de gemeente Hoogeveen. De bomen, bloemen en struiken staan symbool voor alle  inwoners en moeten de gemeente groener maken en een impuls geven voor de biodiversiteit.
Heeft u een mogelijke plantlocatie waarbij het beheer ook is geregeld, stuur dan een e-mail naar: droomvanivn@gmail.com.
Wilt u als bedrijf, organisatie, school of als particulier dit initiatief steunen dan kan dit door een bedrag, elke bijdrage is welkom, over te maken naar: NL39 TRIO 0338 9379 00 van IVN Hoogeveen t.a.v. ‘De Droom van IVN Hoogeveen’.

Meer informatie
Meer informatie over de Droom van IVN Hoogeveen en de uitdeelactie is te vinden op de website van IVN Hoogeveen.