Plan Boom

Plan Boom

De komende vier jaar planten we met het project Plan Boom 10 miljoen bomen in heel Nederland: in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebied. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken.

Meer bomen in Drenthe

Samen met Landschapsbeheer Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap willen we zorgen voor 1 miljoen extra bomen in Drenthe. Dat kan alleen met jouw hulp. Doe mee met Plan Boom en maak je eigen wijk of buurt groener en gezonder!

Waarom meer bomen?

  • Bomen halen CO2 en fijnstof uit de lucht
  • Bomen zijn gezond voor mensen en dragen bij aan een schone omgeving
  • Bomen dragen zijn goed voor de biodiversiteit
  • Bomen versterken het Drentse landschap: denk aan houtwallen en -singels
  • Bomen brengen schaduw en verkoeling
  • Bomen leveren voedsel voor ons én veel dieren
  • Bloesem van bomen biedt voedsel aan wilde bijen en insecten
  • Bomen dragen bij aan het menselijk geluk
Doe mee!

Doe mee!

Doe mee en plant een boom! Meld je aan als vrijwilliger. Of richt een buurtgroep op om meer bomen te planten in jouw buurt. Of misschien heb je een ander goed idee om aan de slag te gaan met Plan Boom. Neem dan contact op met Judith van den Berg van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Wil je meer informatie over het planten en onderhouden van bomen? Bekijk hier de instructiewijzers van Landschapsbeheer Drenthe.

Doe mee     

Inspiratie opdoen? Klik dan op onderstaande foto’s.

Van, voor en door bewoners

Het mooie van Plan Boom is dat we met vele vrijwilligers en enthousiaste bewoners de bomen gaan planten. Via de menselijke maat werken we aan het klimaat en de eigen leefomgeving. Plan Boom is van, voor en door bewoners in ons land. Met elkaar gaan we het planten van 10 miljoen bomen waarmaken.

Bekijk hier het plan   

Landelijk project

De Natuur en Milieufederaties werken in dit project samen met LandschappenNLStichting wAardeDuurzaam Den HaagDe Gezonde StadRotterdams Milieucentrum en LSA bewoners. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Website Plan Boom

Vragen?

Profiel Judith van den Berg

Judith van den Berg

Ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe