Aan tafel! Kom dineren bij de boer

5 november 2023

Aan tafel! Kom dineren bij de boer

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar de toekomst van duurzaam voedsel in Drenthe! Met de twee diners bij de boer, op 14 en 21 november, ontdekken we samen hoe die toekomst er uit kan zien. We gaan langs bij een boekweitboer en een biodynamische boerderij! 

Boekweit; het supergewas

👨🏻‍🌾 Op 14 november zetten Nick en Rosa van ‘Het Ambacht’ in Ruinerwold de deuren voor ons open. Met ‘Het Ambacht’ willen de twee de boer naar het dorp en zijn inwoners brengen om zo afstanden te overbruggen. Nick zal ons een rondleiding geven en daarna wat vertellen de reden waarom ze boekweit telen, en over de samenwerking met lokale boeren, ondernemers en natuurorganisaties.

 • Lees hier meer over de avond en meld je aan!

  🍽️ Daarna drinken we een lokaal biertje uit de eigen brouwerij en hoor je wat er allemaal te bereiden is moet boekweit. Een tipje van de sluier; je kan er pannenkoeken mee maken! We gaan aan tafel, en terwijl we zelf proeven hoe lekker boekweit is vertellen Peter Gorter en Herman Brink nog veel meer over het gewas. Wat doet het voor de biodiversiteit? Hoe wordt het geteeld en verwerkt? En waarom is boekweit zo’n supergewas, ook voor in de toekomst?

  🥂 Na het diner is er nog even tijd om te blijven hangen voor een laatste drankje en om na te praten met de sprekers en andere gasten.

  Wanneer: 14 november
  Hoe laat: 
  18:00 – 20:30
  Waar: Het Ambacht Ruinerwold, Dijkhuizen 42 – 44
  Kosten: helemaal gratis

  Meld je aan voor:

 

De boerderij van de toekomst (vol!)

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze avond aan te melden, aangezien is het maximum aantal deelnemers is overschreden. 

👨🏻‍🌾 Op 21 november gaan we langs bij Maraike van biodynamische boerderij Naoberhoeve in Echten. De Naoberhoeve is in de huidige discussie over de toekomst van de landbouw een mooi voorbeeldbedrijf om inspiratie bij op te doen. Ze nemen ons graag mee in het verhaal over hoe je op een goede manier samen met de natuur kunt boeren en zoveel mogelijk kringlopen op je bedrijf gesloten kunt houden.

 • Lees hier meer over de avond

  🍽️ Tijdens de avond wordt verteld hoe de Noaberhoeve tot stand is gekomen en hoe het bedrijf succesvol biodynamisch boert. Ook hoor je meer over de korte ketens binnen het bedrijf en de samenwerking met andere boeren in de omgeving. Tijdens de avond gaan we verder in op het voedselsysteem van de toekomst.

  🥂 Na het diner is er nog even tijd om te blijven hangen voor een laatste drankje en om na te praten met de sprekers en andere gasten.

  Wanneer: 21 november
  Hoe laat: 
  18:00 – 20:30
  Waar:
  De Naoberhoeve, Pesserweg 4, 7932 PC Echten
  Kosten:
  helemaal gratis

 

Waarom deelnemen?

We willen graag met jou in gesprek, maar dat niet alleen, we willen ook graag met jou dineren, kletsen, wat drinken en van elkaars enthousiasme over duurzaam voedsel genieten. Dit kun je op de avond verwachten:

 • Leer van experts op het gebied van duurzaam voedsel.
 • Ontdek hoe jij een verschil kunt maken in jouw voedingskeuzes.
 • Ontmoet gelijkgestemden.
 • Gratis vegetarisch diner.
 • Twee gratis drankjes en een kopje koffie of thee.