Drenthe in Dialoog: Hoe ziet de toekomst van duurzaam voedsel eruit?

9 oktober 2023

Drenthe in Dialoog: Hoe ziet de toekomst van duurzaam voedsel eruit?

Leuk dat je met ons in gesprek wilt! Met Drenthe in Dialoog organiseren wij inspirerende evenementen met externe sprekers en experts en bieden we een platform voor discussies en het delen van ideeën. Ons eerste evenement gaat over ‘Duurzaam Voedsel’, met twee lezingen van experts in de duurzame voedseltransitie.

Dit inspirerende evenement zal plaatsvinden op 7 november 2023 in het Drents Museum.

Programma

🍽️ Shared vegan dinner | 19.00 – 19.30

We beginnen de avond met een heerlijk shared dinner. Dit zijn allemaal kleine hapjes, zodat je van alles wat kunt proeven. Het eten wordt verzorgd door het Drents Museum en is helemaal vegan. We laten graag zien hoe leuk en lekker duurzaam voedsel kan zijn. Eet je ook mee? Het shared vegan dinner is gratis.

🌱 Influencer Wouter Waayer: Van Boerenzoon tot Vegan (NL) | 19.30 – 20.15

Wouter Waayer, een boerenzoon en influencer op het gebied van duurzaamheid, deelt zijn persoonlijke reis naar het veganisme. Als iemand die op een boerderij is opgegroeid, heeft Wouter op persoonlijk niveau de impact van industriële landbouw gezien. Daarom eet Wouter sinds enkele jaren veganistisch en hij heeft zich nog nooit beter gevoeld. Hij bewijst dat een duurzamere manier van leven haalbaar is voor iedereen. Ontdek waarom hij ervoor heeft gekozen om een veganistische levensstijl te omarmen en welke impact dit heeft op de landbouw en het milieu.

⏸️ Pauze | 20.15 – 20.30

Tussen de lezingen door hebben we een korte pauze.

🌍 PhD João Graça: Framing Sustainability (ENG) | 20.30 – 21.15

João Graça zal ons meenemen in de wereld van ‘Framing Sustainability’. João Graça’s onderzoek richt zich op duurzaamheid en de ontwikkeling van communicatiemodellen en -producten om duurzaamheid te bevorderen. Centraal in dit onderzoek staat gedragsverandering binnen onder andere duurzame voedseltransities. Leer tijdens deze lezing hoe de manier waarop we praten en denken over duurzaamheid onze besluitvorming en acties beïnvloedt.
Let op: deze lezing is engelstalig!

🥂 Borre| 21.15 – 21.30

Na de lezingen is er nog even tijd te blijven hangen voor een laatste drankje en kennismaking met de sprekers en andere gasten.

Waarom deelnemen?

We willen graag met jou in gesprek, maar dat niet alleen, we willen ook graag met jou dineren, kletsen, wat drinken en van elkaars enthousiasme over duurzaam voedsel genieten. Dit kun je op de avond verwachten:

  • Leer van experts op het gebied van duurzaam voedsel.
  • Ontdek hoe jij een verschil kunt maken in jouw voedingskeuzes.
  • Ontmoet gelijkgestemde individuen die zich inzetten voor een duurzame toekomst.
  • Gratis vegan shared dinner.
  • Twee gratis drankjes.
  • Goodiebag achteraf.

Wanneer: 7 november 2023
Hoe laat: 
19.00 – 21.30
Waar: 
Drents Museum, Brink 1, 9400AC Assen

Let op: dit evenement is afgelopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.