Circulair – Verbinding

Verbinding

Vele mensen en organisaties zetten zich met hart en ziel in voor een mooi en duurzaam Drenthe. Op deze pagina vind je netwerken en groepen waarbij je je kunt aansluiten om daaraan mee te werken. 

Actiegroepen

In de provincie Drenthe zijn 13 afdelingen van het IVN actief met ongeveer 1.200 leden. Deze groepen komen op voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord en hebben per afdeling vaak ook nog een aantal specifieke werkgroepen.

  • Andere organisaties

    Zoek je steun bij jouw initiatief en wil je samen met gelijkgestemden opkomen voor een circulaire samenleving? Neem dan eens contact op met één van deze afdelingen bij jou in de buurt. Wist je dat Extinction Rebellion ook een Drentse afdeling heeft met zijn eigen thema’s en agenda?  

    Als Natuur en Milieufederatie Drenthe kunnen we jouw initiatief eventueel aanvullend ondersteunen met handvatten, communicatiekracht en een gezamenlijke stem richting diverse overheden. Wil je hier eens over sparren? Neem dan contact met ons op.  

Deelinitiatieven

Verschillende bewonersgroepen zijn bezig om hun wijk, straat of dorp duurzamer in te richten door vanuit een centrale plek spullen met elkaar te delen. Zoek jij inspiratie op dit thema of wil je bij één van deze groepen aansluiten? Vaak is er bij jou in de buurt al een groep aan de slag. We brengen je graag in contact. Neem, als dat bij jouw woonsituatie past, eens een kijkje op Netwerk Duurzame Dorpen. Ook hier vind je vele voorbeelden en ervaringen.  

Just Enough

Just Enough is een landelijk bewonerscollectief met lokale groepen dat helpt een einde te maken aan de uitputting van de aarde en mensen. Dat doen ze door te inspireren tot een andere levensstijl en samenleving. Onder meer door samen productreviews te schrijven en constructieve acties te organiseren (brieven en petities bijvoorbeeld). Meer lezen over het initiatief en aanmelden kan hier.