Ingezoemd

Ingezoemd

In Drenthe geven mens en natuur al eeuwenlang samen vorm aan het landschap. Beschermen, benutten en beleven van de natuur waren hier lang in evenwicht. Maar op dit moment is die balans verstoord. De biodiversiteit gaat achteruit. Ook in de dorpen en steden en op het platteland. We zetten ons samen in om heel Drenthe te laten zoemen!

Wat is er gaande?

Wanneer de merels je toezingen tijdens je avondwandelingetje, je het gezoem van de bijen en hommels hoort als je koffiedrinkt in de tuin en de wind door de oude eikenbomen ruist zoals hij al duizenden jaren doet, lijkt alles te bruisen van het leven. Toch is er ook werk aan de winkel: de natuur op het platteland en in onze dorpen en steden is uit balans. Door betere milieuomstandigheden, doordacht beheer en gezamenlijke inspanningen kunnen we de natuur in Drenthe beschermen en versterken.

Waarom is dat nodig?

Door aandacht te besteden aan het behoud en versterken van de basiskwaliteit van onze natuur, kunnen we soorten beschermen, genetische diversiteit behouden en cruciale natuurlijke processen ondersteunen. Denk aan de bestuiving van voedselgewassen, waterzuivering en klimaatregulatie. Door onze ecosystemen in balans te houden, dragen we bij aan menselijk welzijn en een gezonde economie. Laten we samen zorg dragen voor onze natuur en een bloeiende toekomst.

 

Fotowedstrijd: win een wijksafari!

De Drentse natuur in onze dorpen en wijken en op het platteland roept om aandacht! We nodigen je uit om mee te doen aan de fotowedstrijd ‘Natuur in mijn straat’, waarbij je kans maakt op een unieke Drentse wijksafari! Maak een foto van natuur bij jou om de hoek, in de straat of tussen de stoeptegels en stuur deze voor 6 juni naar ons op. Let op: het gaat niet om foto’s van tuinen. De winnaar zal, samen met buren, vrienden en kennissen, beloond worden met een exclusief wijksafarifeestje op 20 juni 2024.

Stuur je foto hier in!

Je mag je foto ook rechtstreeks mailen naar communicatie@nmfdrenthe.nl

Ingezoemd is een initiatief van de Provincie Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en IVN Natuureducatie, in samenwerking met ROEG!

Meer weten? Neem dan contact met ons op.