Ingezoemd: win een wijksafari in je eigen buurt!

17 mei 2024

Ingezoemd: win een wijksafari in je eigen buurt!

In Drenthe geven mens en natuur al eeuwenlang samen vorm aan het landschap. Bescherming, gebruik en beleving van de natuur waren altijd in balans. Maar nu is die balans verstoord. De natuur in Drentse dorpen, wijken en het platteland vraagt om aandacht. Samen met andere Drentse natuurorganisaties en de provincie Drenthe nodigen we je uit om mee te doen aan onze fotowedstrijd ‘Natuur in mijn straat’. Je maakt daarbij kans op een unieke Drentse wijksafari. Met dit initiatief trappen we onze campagne “Ingezoemd” af, met als doel het bewustzijn over de natuurkwaliteit in Drenthe te vergroten.

plantje op de stoep

Dat bewustzijn is belangrijk, want terwijl je geniet van de merels die je toezingen tijdens je avondwandeling en het gezoem van de hommels hoort terwijl je in de tuin koffie drinkt, moeten we ons beseffen dat er werk aan de winkel is. “We kunnen onze natuur nog rijker maken,” zegt Jorine van Nifterik van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. “Door betere milieuomstandigheden te creëren, landschapselementen te herstellen en zorgvuldig beheer te voeren, kunnen we onze dorpen en wijken weer laten bruisen van het leven.”

Zal Drenthe straks uitgezoemd zijn?

De Drentse natuurorganisaties en de provincie Drenthe hebben de handen ineen geslagen. Op 20 juni starten we, in samenwerking met ROEG!, de campagne “Ingezoemd” waarbij de Drentse natuur in dorpen, wijken en het platteland extra aandacht krijgt. Van natuur in de achtertuin en de straat tot in het weiland en op het boerenerf, van recreatiegebied tot bedrijventerrein. Met deze campagne willen we het bewustzijn vergroten over het belang van basiskwaliteit natuur en natuurinclusiviteit in onze eigen omgeving. Zo zorgen we ervoor dat Drenthe blijft bruisen van het leven.

Fotowedstrijd: natuur in jouw straat

De fotowedstrijd, die vrijdag 17 mei van start is gegaan, is onderdeel van die campagne en nodigt je uit om op onderzoek uit te gaan in je eigen omgeving en daar de schoonheid van de natuur te ontdekken. Doe mee en stuur voor 6 juni je mooiste foto van natuur in jouw straat naar ons op! Let op: het gaat niet om tuinfoto’s. De winnaar zal, samen met buren, vrienden en kennissen, beloond worden met een exclusief wijksafarifeestje, op 20 juni 2024, de officiële startdatum van de campagne én eerste dag van de zomer.

Doe mee en maak kans op een wijksafari in je eigen buurt!

Stuur je foto in

Basiskwaliteit natuur?

“De basiskwaliteit natuur staat voor een gebied waar de omgevingscondities zodanig zijn dat algemene planten- en diersoorten algemeen kunnen blijven,” legt Jorine van Nifterik uit. “Het behoud van deze basiskwaliteit vraagt om een gezamenlijke inspanning van groene organisaties, gemeenten, de provincie, bedrijven en de inwoners van Drenthe.”

De campagne “Ingezoemd” loopt  tot eind 2024 en streeft ernaar om een toekomst te creëren waarin de natuur floreert en Drenthe blijft zoemen van leven.

Praktische informatie

Foto’s kunnen worden ingezonden via communicatie@nmfdrenthe.nl tot 6 juni. Vermeld hierbij de locatie waar de foto is gemaakt en je contactgegevens. Meer weten over de campagne Ingezoemd, kijk dan op www.nmfdrenthe.nl/project/ingezoemd/

Ingezoemd is een initiatief van de Provincie Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en IVN Natuureducatie, in samenwerking met ROEG!

Meer weten? Neem dan contact op met: