Kennissessie Verduurzaming monumentale woningen

Kennissessie Verduurzaming monumentale woningen

22 juni 2022 - 22 juni 2022
19:00 - 21.00 uur

Het Drentsche Aa gebied is bijzonder en uniek als het gaat om landschap, natuur en erfgoed. Veel woningen in het gebied zijn erfgoed, een deel ervan staat op de monumentenlijst en geniet een beschermde status. Maar hoe verduurzaam je deze monumentale woningen? Wat zijn de regels? Hoe pak je het aan? En hoe blijven de kosten beheersbaar?

Voorbeelden uit de praktijk

Vanuit het project de energietransitie Drentsche Aa organiseren de Natuur en Milieufederatie Drenthe, BOKD en NoorderRuimte een kennissessie over dit onderwerp. Tijdens de sessie zullen we op locatie langs een aantal (monumentale) woningen gaan die succesvol verduurzaamd zijn. Maarten Vieveen van kenniscentrum NoorderRuimte licht toe waar de knelpunten zitten voor het verduurzamen van erfgoed. Jelte Sikkema, adviseur van het Drents Energieloket is aanwezig om praktische kennis te delen en vragen te beantwoorden.

Primeur

Mark Schutrups en Eline Posthuma, studenten van de Hanzehogeschool, delen als primeur de resultaten van hun onderzoek naar het isoleren van erfgoed en zonoplossingen voor erfgoed. Beide ontwikkelden een stroomschema, dat in de praktijk meteen te gebruiken is.

Voor wie: lokale verduurzamingsgroepen, erfgoedbeheerders en woningeigenaren of andere geïnteresseerden.

Kijk voor het programma en aanmelden op de website

 

 

Terug naar agenda

Kennissessie Verduurzaming monumentale woningen

Lageweg 45, Noordlaren, Netherlands