Denk mee over het Drents Perspectief 2050

Denk mee over het Drents Perspectief 2050

30 september 2022 - 30 september 2022
13.00 uur - 17.00 uur

 

Jubileumevenement met o.a. Reinier van den Berg en Tommy Wieringa

Beeldmerk Drents Perspectief 2050: meisje kijkt met verrekijker in een landschap

Hoe zorgen we voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050? Dat is een ontzettend belangrijke en tegelijkertijd complexe vraag, die centraal staat tijdens ons 50-jarige jubileum. De keuzes die we nu maken, bepalen hoe onze provincie er in 2050 uitziet. Maar welke keuzes moeten we dan maken? Laat je inspireren door onder andere klimaatspreker Reinier van den Berg en schrijver Tommy Wieringa tijdens het ‘Drents Perspectief 2050’ op vrijdag 30 september. Je volgt verschillende inspiratiesessies met interessante sprekers, legt onder het genot van een hapje en drankje nieuwe contacten én er is natuurlijk ruimte om jouw visie te delen.

Prikkelend programma

Evi Vet (jongerenvertegenwoordiger bij de VN) en Neele Boelens (voorzitter van Jongeren Milieu Actief) nemen je mee in de toekomstvisies van jongere generaties. Natascha Kooiman (Kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel). Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur) en Janneke Hoekstra (bestuurslid Land van Ons) gaan met je in gesprek over het voedselsysteem van de toekomst. Met Tjisse Stelpstra (gedeputeerde Provincie Drenthe), Frans Rooijers (directeur CE Delft) en Felix van Hoften (auteur en econoom) blik je vooruit naar het toekomstige energie- en economische systeem.

Reinier van den Berg (links) en Tommy Wieringa (rechts)
Reinier van den Berg en Tommy Wieringa (door Viviane Sassen) 


Datum:
 vrijdagmiddag 30 september
Locatie: Gouverneurstuin in Assen
Inloop: 12:45 uur
Programma: 13:00 tot 17:30 uur

De toekomst van jongeren

VN-jongerenvertegenwoordigers Evi Vet en Wouter Ubbink geven je een kijkje in de visies van jongere generaties. Welke boodschap geven zij mee? Hoe willen zij Drenthe in de toekomst vormgeven? En wat moeten we doen om dat te realiseren?

Programma vol met inspiratie

Daarnaast volg je verschillende inspiratiesessies, leg je – onder het genot van muziek en een hapje en drankje – nieuwe contacten, en kan je natuurlijk ook jouw visie op Drenthe in 2050 delen. Het belooft een divers, interactief en inspirerend programma te worden. Ben je enthousiast en wil je je alvast aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in en klik op de knop ‘verstuur’. Liever het het hele programma afwachten? Schrijf je dan in voor onze e-nieuwsbrief Ziezo!

Terug naar agenda

Denk mee over het Drents Perspectief 2050

Gouverneurstuin, Assen, Netherlands