Een perspectief voor Drenthe met Reinier van den Berg en Tommy Wieringa

5 september 2022

Vrijdag 30 september: een perspectief voor Drenthe

Jubileumevenement met o.a. Reinier van den Berg en Tommy Wieringa

Beeldmerk Drents Perspectief 2050: meisje kijkt met verrekijker in een landschap

Hoe zorgen we voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050? Dat is een ontzettend belangrijke en tegelijkertijd complexe vraag, die centraal staat tijdens ons 50-jarige jubileum. De keuzes die we nu maken, bepalen hoe onze provincie er in 2050 uitziet. Maar welke keuzes moeten we dan maken? Laat je inspireren door onder andere klimaatspreker Reinier van den Berg en schrijver Tommy Wieringa tijdens het ‘Drents Perspectief 2050’ op vrijdag 30 september. Je volgt verschillende inspiratiesessies met interessante sprekers, legt onder het genot van een hapje en drankje nieuwe contacten én er is natuurlijk ruimte om jouw visie te delen.

Prikkelend programma

Natascha Kooiman (Kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel). Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur) en Janneke Hoekstra (bestuurslid Land van Ons) gaan met je in gesprek over het voedselsysteem van de toekomst. Met Tjisse Stelpstra (gedeputeerde Provincie Drenthe), Frans Rooijers (directeur CE Delft) en Felix van Hoften (auteur en econoom) blik je vooruit naar het toekomstige energie- en economische systeem.

Reinier van den Berg (links) en Tommy Wieringa (rechts)
Reinier van den Berg en Tommy Wieringa (door Viviane Sassen) 


Datum:
 vrijdagmiddag 30 september
Locatie: Gouverneurstuin in Assen
Inloop: 12:45 uur
Programma: 13:00 tot 17:30 uur

Gouverneurstuin als bruisend middelpunt

Een ideeëntheater in de Gouverneurstuin in Assen vormt het bruisende middelpunt van dit evenement. Vanuit daar werken we samen met verschillende locaties, waaronder het Drents Museum, het Drents Archief en Landgoed Overcingel.

Landgoed Overcingel staat in het teken van water en landschap. Je bekijkt daar de tentoonstelling ‘Veranderend landschap’ van fotograaf Sake Elzinga en je neemt deel aan het ontwerpatelier van de toekomst. In het Drents Archief blik je terug op de natuur- en milieubeweging van de afgelopen 50 jaar.

Aanmelden is verplicht

Vanwege de beperkte capaciteit horen we graag of je erbij bent.

Meld je aan

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.