Debat ‘Slag om de noorderruimte’

Debat 'Slag om de noorderruimte'

21 april 2022 - 21 april 2022
19.30 - 21.30 uur

Hoe moet de grote vraag naar woningen in de drie noordelijke provincies vorm krijgen? Praat mee en deel jouw visie tijdens het debat ‘Slag om de Noorderruimte: woningbouw in Noord-Nederland’ op donderdagavond 21 april. Belangrijke sprekers als Wouter Veldhuis (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), Reimar von Meding (Algemeen Directeur van KAW Architecten) en gedeputeerde Hans Kuipers (Provincie Drenthe) debatteren met ons mee. Aanmelden is gratis en vol is vol!

Meld je hier aan.

Iedereen weet: er is een groot tekort aan woningen. Ook in Noord-Nederland en Drenthe. Naast beschikbaarheid is betaalbaarheid voor veel mensen een groot probleem. De roep om de bouw van nieuwe woningen is dan ook groot.

De drie noordelijke provincies willen een belangrijke rol spelen in deze vraag: niet alleen door woningen te bouwen voor inwoners van de drie noordelijke provincies, maar ook door de vraag naar woningen vanuit de Randstad op te vangen. Noord-Nederland moet volgens de provincies een zogenaamde “overloopprovincie” worden. Als het aan de provincies ligt komen er, in ruil voor de aanleg van de Lelylijn, de Nedersaksenlijn en de investeringen in het bestaande spoor, maar liefst 200.000 nieuwe woningen bij. Daarnaast roepen ook gemeenteraden de colleges op flink meer woningen te bouwen.

Terug naar agenda

Debat ‘Slag om de noorderruimte’

Weiersstraat 1, Assen, Netherlands