Voedzaam Drenthe

Voedzaam Drenthe

Voedzaam Drenthe gaat uit van een milieuvriendelijke voedselconsumptie en –productie. Daarmee draagt het bij aan biodiversiteit, bodem-, lucht- en waterkwaliteit en de nodige CO2 reductie. Het biedt een voedingsrijke bodem voor producenten en consumenten, waarbij plantaardig, lokaal en zo min mogelijk verspilling leidend zijn.

Wij:

  • Stimuleren de transitie van de ‘gangbare’ melkveehouderij naar een duurzame, grondgebonden melkveehouderij.
  • Versterken de Drentse voedselbeweging van burgers richting eiwittransitie en vermindering van de voedselvoetafdruk, verkorting van de ketens en vermindering van voedselverspilling.
  • Werken samen met Drentse bedrijven en organisaties aan duurzame, transparante en korte ketens die de consument van gezond voedsel voorzien en stimuleren de fundamentele veranderingen die daarvoor nodig zijn.
  • Ondersteunen maatschappelijke initiatieven die vermindering of afschaffing van het gebruik van bestrijdingsmiddelen stimuleren.

Op de hoogte blijven en meepraten?

Netwerk in kaart

  • Voetspotkaart: Zoek je een winkel, locatie of ander initiatief bij jou in de buurt wat actief bijdraagt aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk? Kijk op deze kaart!
  • Het netwerk Voedselbos initiatieven in Noord-Nederland: via deze besloten Facebookgroep kan je kennis en ervaring uit wisselen bij het opstarten van voedselbossen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten over Voedzaam Drenthe?