2016 – Nieuwe natuur

Nieuwe natuur in en rond de Hunze

In de afgelopen jaren is er in en rond de Hunze enorm veel nieuwe natuur (maar liefst 3000 ha) ontwikkeld. Met de grote voortouwnemers Het Drentse Landschap en het Groninger Landschap presenteerden we een nieuwe, geüpdatete Hunzevisie 2030. Deze volgde op de Hunzevisie die de twee provinciale landschapsorganisaties samen met het Wereldnatuurfonds in 1996 opstelden.

In die visie verwoorden we gezamenlijk hoe wij de verdere toekomst van de Hunze voor ons zien. Inmiddels zijn er in dit gebied al weer grote vervolgstappen gezet voor herstel van een natuurlijk en waterrijk beeksysteem waarin waterberging en waterwinning ook hun plek hebben.

Het Groningse Landschap maakte er een mooie korte documentaire over die je hier kunt bekijken.

Het thema 'natuur' door de jaren heen

Tijdens ons jubileumjaar in 2021 – 2022 blikken we terug op 50 bijzondere momenten van de afgelopen 50 jaar Natuur en Milieufederatie Drenthe. Benieuwd wat we naast ‘nieuwe natuur’ nog meer hebben gedaan rondom het thema ‘natuur’ de afgelopen jaren?

Bekijk de video hier!

Tijdens ons jubileumjaar blikken we terug op 50 bijzondere momenten van de afgelopen 50 jaar Natuur en Milieufederatie Drenthe.