1976 – Van stort tot circulair

Van stortplaatsen naar circulaire economie

Autowrakken, bouwafval, gifbelten… Je kunt je het nauwelijks meer voorstellen, maar in de beginjaren van de Milieuraad werd er op talloze plekken in Drenthe -deels illegaal – afval gestort. Ook de legale huisvuilstort in Wijster -waar afval uit heel Nederland werd aangevoerd- kende grote problemen met een vervuilde bodem en afvalwater. We stelden het samen met veel actiegroepen aan de kaak.

Na de aanpak van deze stortplaatsen volgden campagnes voor vermindering van de afvalproductie via preventie en hergebruik. Inmiddels wordt circa tweederde van ons afval hergebruikt en maken we ons sterk voor een meer circulaire economie waarin afval niet meer bestaat.

Het thema 'afval' door de jaren heen

Tijdens ons jubileumjaar in 2021 – 2022 blikken we terug op 50 bijzondere momenten van de afgelopen 50 jaar Natuur en Milieufederatie Drenthe. Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan rondom het thema ‘afval’ de afgelopen jaren?

Je bekijkt het in deze overzichtsvideo!

Tijdens ons jubileumjaar blikken we terug op 50 bijzondere momenten van de afgelopen 50 jaar Natuur en Milieufederatie Drenthe.