Elzemiek Zinkstok

Elzemiek Zinkstok

Mijn passie voor de natuur en duurzaamheid begon bij verwondering. ✨ Als kind verwonderde ik me vooral over haaien en mosselen, daarna werden het zeenaaktslakken, oceaanstromingen en ecosystemen – en sinds ik Drenthe mijn thuis mag noemen zijn het ringslangen, jeneverbessen, mos en de kleine zonnedauw. De verwondering werd kennis tijdens mijn studie Biologie, en het verlangen om de verwondering en kennis te delen kreeg vorm tijdens mijn master Wetenschapscommunicatie. Al meer dan 10 jaar houd ik me nu bezig met communicatie van duurzaamheid, natuur, wetenschap en transities: een uitdagend en gelukkig groeiend werkveld.

Natuurlijk ben ik bezorgd over onze aarde, de natuur en de toekomst. Maar ik voel ook hoop – vooral als ik zie wat er gebeurt als er groepen mensen samenwerken aan een gemeenschappelijk (duurzaam) doel. Want we kunnen als mensen óók een positieve impact hebben op de natuur en het milieu om ons heen. Dat verhaal wil ik delen en vertellen. Hoe mooi, groen en verbindend onze leefomgeving kan worden als we samen werken, delen, planten, organiseren en energie opwekken. En laat dat nou precies zijn wat de Natuur en Milieufederatie Drenthe doet.

Ik hoop in mijn werk bij te kunnen dragen aan een Drenthe waarin de natuur weer de basis is en waarin we aandacht hebben voor alles wat we belangrijk vinden. Want wat we aandacht geven groeit! 🌱

Profiel Elzemiek Zinkstok

Elzemiek Zinkstok

Communicatieadviseur