GoodFoodClub

De GoodFoodClub: voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel

Veel mensen worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. Steeds meer mensen eten minder vlees, nemen tal van initiatieven tegen voedselverspilling en kopen vaker lokale en seizoensgebonden groenten. Voor al deze bewuste Nederlanders hebben de Natuur- en Milieufederaties de ‘GoodFoodClub’ gelanceerd. De plek waar de duurzame en lokale aanbieders en consumenten samenkomen.

We worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. En terecht, want het heeft een enorme impact op het milieu. Het produceren van eten en drinken kost veel grondstoffen en energie en er gaat natuur verloren. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan ons vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want duurzamer is vaak ook nog eens gezonder!

Lokaal en duurzaam voedsel op de kaart

De GoodFoodClub is een club voor én door duurzame initiatieven, boeren en consumenten om lokaal en duurzaam voedsel op de kaart te zetten. Voor al deze bewuste Nederlanders is de GoodFoodClub een online verzamelplek waar duurzame en lokale aanbieders, boeren en initiatieven elkaar ontmoeten en inspireren. Samen met je vrienden naar een boerendiner bij de boer? Een kookworkshop bij een restaurant die duurzaam voedsel serveert? Fruit plukken uit een voedselbos? Een landwinkel met leuke aanbiedingen in het weekend? Op GoodFoodClub.nu vind je het allemaal.

Heb je geen idee welke voedselproducenten er in jouw regio te vinden zijn? Kijk dan eens bij onze aanbieders. En schrijf je in voor de GoodFoodClub nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.

Gezonder en lekkerder

Met de GoodFoodClub willen de Natuur en Milieufederaties ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel. We willen een echte club van mensen vormen die gezonder, langer, lekkerder en duurzamer willen leven en eten. En die daar ook meteen mee aan de slag kunnen en elkaar ontmoeten tijdens events en duurzame initiatieven in de buurt.

Heb je als aanbieder interesse en wil je vooraf graag al op onze lijst? Neem dan contact met ons op via: info@nmfdrenthe.nl.

Met de GoodFoodClub willen de Natuur en Milieufederaties bereiken dat meer mensen kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel.