Drents Energieloket (DEL)

Drents Energieloket (DEL)

DEL logo png

Het Drents Energieloket (DEL) is een initiatief dat zich inzet voor Drentse huiseigenaren om zo samen te verduurzamen en energie te besparen. Het DEL is een samenwerking tussen de 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Techniek Nederland, en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Het DEL is een onafhankelijk platform dat geen banden heeft met commerciële bedrijven.

Wat is onze rol?

Als de Natuur en Milieufederatie Drenthe zijn wij trots om deel uit te maken van het DEL. Onze missie is om huiseigenaren te voorzien van kosteloos en onafhankelijk advies om hun woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Het DEL is er om jou te helpen begrijpen welke stappen je kunt nemen, welke mogelijkheden er zijn, en welke subsidies beschikbaar zijn voor jouw specifieke gemeente.

Een paar voorbeelden van het werk van het Drents Energieloket

Het DEL biedt een breed scala aan advies over diensten, waaronder:

  • Isolatie: Advies over gevel-, dak-, vloer- en glasisolatie.
  • Zonne-energie: Informatie over zonnepanelen en zonneboilers.
  • Duurzame verwarming: Tips over warmtepompen en infraroodverwarming.
  • Financieringsmogelijkheden: Begeleiding bij het vinden van leningen en subsidies voor energiebesparende maatregelen.
  • Aardgasloos of energieneutraal wonen: Inzicht in de stappen om deze doelen te bereiken.

Vanuit het Drents Energieloket bieden we ook de mogelijkheid om met een energiecoach te spreken, die persoonlijk advies kan geven.

Meer weten?

Het Drents Energieloket is dé plek voor Drentse huiseigenaren om onafhankelijk advies te krijgen over het verduurzamen van hun woningen. Als onderdeel van dit initiatief werken wij, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, samen met partners om jou te helpen energie te besparen en duurzame keuzes te maken. Samen kunnen we een groenere toekomst creëren.

Als je meer wilt weten over het Drents Energieloket en hoe wij, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, bijdragen aan dit initiatief, nodigen we je uit om onze website te bezoeken. Hier vind je uitgebreide informatie, bronnen en contactgegevens om je op weg te helpen naar een duurzamere toekomst.

Website Drents Energieloket