Zomercampagne Zon zoekt Drent weer van start!

3 juni 2019

Zomercampagne Zon zoekt Drent weer van start!

 

Het is weer zover: de zomercampagne van het Drents Energieloket ‘Zon zoekt Drent’ is gestart. De hele zomer kunnen woningeigenaren terecht voor alle ins en outs over het plaatsen van zonnepanelen. Overweeg je het of heb je vragen? Klop dan aan bij het Drents Energieloket.

Yes, zomer! Tijd voor zon. En die zon zoekt Drent. Namelijk via onze zomercampagne ‘Zon zoekt Drent’, waarin het Drents Energieloket zoveel mogelijk Drentse huizenbezitters de voordelen van zonnepanelen wil laten zien. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen goed voor het klimaat, ze worden alleen maar goedkoper en leveren steeds sneller meer op. Een win-win-situatie dus. Maar waar moet je aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler? Is ieder dak zomaar geschikt, of moet je eerst zorgen voor een goede dakisolatie. En dan de regels; hoe zit het daarmee? Is er mogelijkheid voor financiering? Kortom, genoeg vragen waar het Drents Energieloket je bij kan helpen. De zomercampagne vind je op social media, online en op de lokale televisie en radio. De campagne loopt tot en met half oktober 2019.

Om je alvast te helpen, hebben we al een paar tips&tricks op een rij gezet:

 

Hoe staat de zon boven jouw dak?
Voor zonnepanelen is de ligging van je dak belangrijk. Maar niet elk huis hoeft daarvoor richting het zuiden te staan. Hoe weet je of die van jou geschikt is? Vul de zonnekaart in en check of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Is jouw dak nou niet geschikt? Dan is opwekken via een zonnedak van een lokaal postcoderoos initiatief een mogelijkheid. Informeer naar de mogelijkheden bij het Drents Energieloket.

De zon, wat verdien ik eraan?
Zonnepanelen verdienen hun investering terug in zo’n 7 tot 8 jaar. Wil je weten wat jouw terugverdientijd is? Met de advies-op-maat tool van Milieu Centraal weet je na het invullen van een paar vragen wat er in jouw situatie kan, aan welke investering je moet denken en je ziet meteen hoeveel je zult besparen op je elektriciteitsrekening.

Onafhankelijk en kosteloos advies
Heb je een vraag over zonne-energie op jouw dak? Of wil je meer weten over wat kosten zonnepanelen en wat leveren ze op? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? Met deze vragen kun je terecht bij het Drents Energieloket, ga naar www.drentsenergieloket.nl of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur naar de lokettelefoon 085 – 792 01 58 (lokaal tarief).

Het Drents Energieloket is een samenwerking tussen onder meer de 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Het Drents Energieloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies aan Drentse woningeigenaren.