Win het ‘Kringlogo’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van Drenthe

17 januari 2022

Win het ‘Kringlogo’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van Drenthe

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Drenthe. Het winnende initiatief mag zich het meest circulaire burgerinitiatief van Drenthe noemen én een jaar lang gebruik maken van het ‘Kringlogo’. Daarnaast krijgt het initiatief zowel provinciale als landelijke publiciteit. Opgeven kan tot en met 31 januari 2022.

Circulaire projecten die door inwoners worden opgezet zijn op andere waarden gericht dan geld of kosten. Het gaat bij dit soort initiatieven vooral om het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, het delen van spullen, aan de totstandkoming van een gezamenlijke en eetbare pluktuin of aan initiatieven die werken aan afvalpreventie of recycling.

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Week van de Circulaire Economie

De landelijk campagneweek Week van de Circulaire Economie vindt plaats van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen extra veel aandacht besteden aan de winnaars.

Meedoen?

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op via e.suringar@nmfdrenthe.nl. Opgeven kan tot en met 31 januari 2022. Beantwoord in je mail de volgende vragen:

  • Naam initiatief?
  • Naam contactpersoon?
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakte deze activiteit(en) zo succesvol?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie