Win de Kringlogo prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief van de provincie Drenthe

13 december 2022

Win de Kringlogo prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief van de provincie Drenthe

Beheer jij samen met je buurt een moestuin of voedselbos? Deel je spullen met buren of ben je op een andere manier betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Drenthe. Je wint hiermee het Kringlogo – een keurmerk dat alleen door de winnaar mag worden gevoerd – en een bedrag van 100 euro. Daarnaast krijgt het winnende initiatief provinciale en landelijke publiciteit. Opgeven kan tot en met 13 januari 2023. 

Buurtinitiatieven die samen spullen of voertuigen delen, lokaal en biologisch voedsel verbouwen, een wormenhotel maken of op een andere manier samenwerken, dragen actief bij aan een duurzame circulaire economie. Hoe? Omdat je op deze manier iets waardevols doet voor de buurt, samen minder grondstoffen gebruikt, bewuster omgaat met spullen en simpelweg minder afval produceert.

Week van de Circulaire Economie

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie. 

De landelijk campagneweek Week van de Circulaire Economie vindt plaats van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023. De week is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen aandacht besteden aan de winnaars.

Meedoen?

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt? Meld je aan of nomineer een initatief door te mailen naar e.suringar@nmfdrenthe.nl Opgeven kan tot en met 13 januari 2023. Beantwoord in je mail de volgende vragen: 

  • Naam initiatief
  • Naam contactpersoon
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van duurzame en circulaire  impact die het initiatief maakt? (zie bovenstaande voorbeelden)
  • Wat maakt dit initiatief succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief door vrijwilligers uitgevoerd?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken? 

 De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties. 

Winnaar Kringlogo 2022

Burgerinitiatief ‘Groei Grond’ won afgelopen jaar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Drenthe.  Meer weten over dit initiatief? Lees dan hier verder.

Kringlogo 2023

Meer weten?

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie