Website Servicepunt Circulair gelanceerd

24 juni 2019

Website Servicepunt Circulair gelanceerd

Het Servicepunt is een landelijk steunpunt voor iedereen die morgen iets circulairs wil gaan proberen. Als ondernemer of als inwoner. Een centrale plek waar circulaire aanbieders en consumenten elkaar kunnen vinden – maar ook om je eerste stappen te zetten. Door de krachten van onze collega’s in alle provincies te bundelen vind je er producten, diensten en partners bij jou uit de buurt. Of je nou in Drenthe of of in Zeeland woont: www.servicepunt-circulair.nl.

Circulaire etalage

In Drenthe gaan wij er voor zorgen dat innovatieve aanbieders een prachtige etalage hebben voor hun product. Dat je, als je nieuwe apparatuur nodig hebt voor je nieuwe huis in Assen, ook gewoon in de buurt naar bedrijven kunt zoeken. Op de nieuwe site is informatie en inspiratie nog makkelijker te vinden. De etalage groeit gestaag en dat is goed! We hopen samen met jullie de lijst steeds verder uit te breiden. Het wordt namelijk steeds belangrijker dat we grondstoffen opnieuw gebruiken en de milieu-impact van onze producten verlagen. Dus, als je een circulair product weet of verkoopt dat nog niet op de website staat: laat het ons weten!

Toekomst zonder afval

In een circulaire economie bestaat geen afval. Restproducten zijn de grondstoffen voor nieuwe producten, of worden opgenomen door de natuur. En dat is waar we uiteindelijk naartoe zouden moeten. De 12 Natuur- en Milieufederaties werken samen in een expertteam Circulaire Economie waarin we kennis met elkaar delen en ons netwerk vergroten. Zo bouwen we aan een toekomst zonder afval.

Wij helpen je verder

Het Servicepunt is er ook voor ondernemers die graag binnen hun huidige bedrijfsvoering aan de slag willen met circulaire economie. Wij kunnen je helpen aan de juiste regionale of landelijke partners en ondersteunen bij het uitdenken van een nieuw businessmodel of vestigingsplan. Heb je na je bezoek aan de site nog niet helemaal duidelijk waar je moet beginnen? Of heb je nog andere specifieke vragen over Circulaire Economie? Neem dan contact met ons op. Het Servicepunt Circulair helpt je kosteloos verder!

Benieuwd naar de nieuwe website en de mogelijkheden?