Wat doe jij om de warmte in huis te houden?

22 februari 2021

Wat doe jij om de warmte in huis te houden?

Uit het Dagblad van het Noorden 22 februari 2021

Je volledige huis isoleren, zonnepanelen, een warmtepomp… Allemaal grote veranderingen die je kunt doorvoeren om energie te besparen. Maar wist je dat je met kleine maatregelen ook veel energie kunt besparen? Vervang je lampen door ledlampen of plaats tochtstrips aan je deuren. Kleine aanpassingen met groot resultaat!

Om huiseigenaren in Drenthe te stimuleren om kleine maatregelen toe te passen in hun woning is er de campagne Haal de warmte in huis. In september kregen alle Drentse huiseigenaren een tegoedbon van 50 euro om energiebesparende producten te kopen. Veel huiseigenaren verzilverden hun bon bij de bouwmarkt voor de aanschaf van ledlampen. Ook werden er tochtbanden en -strips aangeschaft, waterbesparende douchekranen en radiatorfolie. ‘Met deze kleine aanpassingen hebben we in Drenthe gezamenlijk al een grote stap gedaan naar energiebesparing,’ zegt Jannetje Kolijn van het Drents Energieloket.

Eindelijk die thermostaatknop laten monteren

Jurjen Woltjer woont in een jaren 70 woning in Amelterhout in Assen. Toen zijn gezin er drie jaar geleden kwamen wonen namen ze verschillende energiebesparende maatregelen. Zo brachten ze vloer- en dakisolatie, zonnepanelen en dubbele beglazing aan. Een aantal kleinere aanpassingen stond nog op het wensenlijstje. De waardebon die Jurjen in de brievenbus kreeg hielp hem over de drempel om eindelijk die verwarming in de hal aan te pakken. ‘De ene keer was de radiator loeiheet, de andere keer koud. Daar moest nodig een thermostaatknop op, want er ging zo veel energie verloren. De waardebon was een stimulans om een cv-installateur te vragen om de gevraagde thermostaatknop te monteren, want dat kan ik zelf niet. Aan de hand van de stappen op de brief van het Drents Energieloket kon ik eenvoudig de rekening van de knop én de montage indienen waarna ik 50 euro terugkreeg. Dat is toch mooi meegenomen!’

Ook jouw waardebon verzilveren?

Ben jij huiseigenaar en heb je de waardebon nog niet verzilverd? Dat kan alsnog! Ook als je de brief kwijt bent kun je via de site haaldewarmteinhuis.nl je kortingscode opvragen.