VV Witteveense Boys ’87 Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe

23 juni 2020

VV Witteveense Boys ’87 Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe

vv Witteveense Boys ’87 is uitgeroepen tot Duurzaamste Sportvereniging van Drenthe. De vereniging liet daarmee de andere twee genomineerden vv VAKO en vv Zandpol achter zich. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden in het kader van Drenthe Sport Duurzaam, een project waarbij Drentse sportverenigingen worden ondersteund bij het verduurzamen van hun sportgebouw of -terrein.

De verkiezing
De jury, bestaande uit gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe, Hans de Lang, directeur-bestuurder van SportDrenthe en Reinder Hoekstra directeur-bestuurder van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, hebben aan de hand van een aantal criteria drie genomineerden geselecteerd. Er is gekeken naar de uitgevoerde maatregelen, de energie- en of gasbesparing en hoe de vereniging het verhaal van haar verduurzaming heeft uitgedragen; of de vereniging leden en omwonenden heeft betrokken.

De keuze
VV Witteveense Boys ’87 kwam hierbij als winnaar uit de bus. Deze vereniging heeft zich optimaal ingezet voor verduurzaming. Er is dak- en vloerisolatie aangebracht en er werden zonnepanelen, een luchtwarmtepomp en ledverlichting in het gebouw en op het veld geplaatst. Ook vergrootte de vereniging de bewustwording van energieverbruik bij haar leden en andere sportverenigingen in de provincie. Daarmee reikt het positieve verhaal verder dan de eigen vereniging en andere sportverenigingen in de provincie. En dat is precies de gedachte achter het project Drenthe Sport Duurzaam.

Vol trots nam voorzitter Roel Seele de bokaal van gedeputeerde Tjisse Stelpstra in ontvangst. Seele: ‘In 2015 zijn we gestart met energiebesparende maatregelen en investeringen. Vergeleken met toen is het gasverbruik met 85% en het elektriciteitsgebruik met 81% gedaald. Dat is mooi voor het milieu en ook mooi voor de clubkas! De komende jaren investeren we verder om het verbruik nog verder omlaag te brengen‘.