Uitnodiging: Verkiezingsdebat Kiezen voor de Kracht van Drenthe

5 januari 2023

Uitnodiging: Verkiezingsdebat Kiezen voor de Kracht van Drenthe 

Kom je ook naar het grote groene Verkiezingsdebat op dinsdag 7 maart (19:30-21:30) in Grolloo? Met inspirerende sprekers (ecoloog Han Olff, betekenis-econoom Kees Klomp en planoloog Zef Hemel), prikkelende stellingen en interactieve debatsessies met maarliefst 13 provinciale lijsttrekkers.

Op woensdag 15 maart zijn de Verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. We staan in onze provincie voor een groot aantal maatschappelijke opgaven en op een fundamenteel kruispunt. Onze keuzes van nu zijn bepalend voor de toekomst en toekomstige generaties van Drenthe. De provincie is hét speelveld waarop belangrijke veranderingen zullen plaatsvinden.  

Er doen heel veel (nieuwe) partijen mee aan deze verkiezingen. Maar kiezen die bijvoorbeeld ook voor een robuust en schoon watersysteem, voor de transitie van de landbouw, voor het versterken van de Drentse natuur en voor een klimaatneutrale energievoorziening? Deze vragen staan centraal op het grote Verkiezingsdebat dat wij op 7 maart organiseren.  

Wij vinden het belangrijk dat u daar ook uw geluid kunt laten horen en dat we, samen, het belang van de natuur en duurzaamheid een duidelijke stem geven. Praat mee en kies voor een mooi en toekomstbestendig Drenthe.  

Aanmelden voor het debat

Sta op voor ‘jouw’ Drentse soort

Tijdens het debat willen we de natuur naar binnen brengen en laten zien waar het ons écht om gaat. We maken 50 mooie foto-afdrukken op kartonnen borden van iconische Drentse soorten, die je als bezoeker voor de avond tot jouw soort kunt maken. Kies snel een soort uit, want op is op! 🙂

Kiezen voor de Kracht van Drenthe

Kiezen voor de Kracht van Drenthe is een initiatief van de samenwerkende Drentse natuur- en milieuorganisaties. In ons pamflet Investeren in de Kracht van Drenthe leest u meer over onze 8 speerpunten voor een mooi en duurzaam Drenthe. 

Bekijk het pamflet hier!

Praktische details Verkiezingsdebat

Datum: dinsdag 7 maart 2023
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Café-Restaurant Hofsteenge
Hoofdstraat 11, 9444 PA, Grolloo 

Politieke partijen: 50Plus, Alliantie, BBB, CDA, Christenunie, D66, GroenLinks, PvdD, PvdA, PVV, SGP, SP en Volt

Sprekers: 

Kees Klomp is een hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen. Hij woont in Drenthe, midden in de natuur.

Han Olff is hoogleraar Ecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs rondom biodiversiteit, duurzaam landgebruik en natuurherstel. Hij begon zijn carrière met onderzoek in de Drentsche Aa en woont in Drenthe.

Zef Hemel is planoloog en houdt zich bezig met de toekomst van het platteland, mede als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Heeft u belangstelling: meld u op tijd aan, we rekenen op een volle zaal. 

Klik hier om aan te melden

Kiezen voor de Kracht van Drenthe

Onder het motto Kiezen voor de Kracht van Drenthe hebben De Natuur en Milieufederatie Drenthe, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en Landschapsbeheer Drenthe de handen ineengeslagen. In de aanloop naar de verkiezingen organiseren wij een reeks pop-up podia over belangrijke thema’s voor de komende verkiezingen. Daarnaast reikten we eerder een pamflet uit met de speerpunten voor de verkiezingsprogramma’s en de komende bestuursperiode.

Lees meer over de campagne

Tags:

Meer weten?