Start Koploperproject in Emmen

29 juni 2021

Start Koploperproject in Emmen

In samenwerking met Dzyzzion en onder meer de gemeente Emmen, provincie Drenthe en de Rabobank Emmen-Coevorden, starten we na de zomer van 2021 een nieuw Koploperproject. Bedrijven en andere organisaties uit Emmen en omgeving, die op een praktische en inspirerende manier met duurzaam ondernemen aan de slag willen, kunnen zich nu aanmelden.

Toekomstbestendig ondernemen
Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. Toekomstbestendig ondernemen dus. De coronacrisis laat ook zien dat een duurzamere koers meer nodig is dan ooit.

Voor wie?
Het Koploperproject richt zich in de eerste plaats op vooruitstrevende mkb-bedrijven met een omvang van minimaal 10 medewerkers. Maar ook andere organisaties, zoals zorg- of onderwijsinstellingen of gemeenten kunnen meedoen. Door deelname aan het project krijgen ze de kennis, tools en een netwerk om (nog) duurzamer te gaan ondernemen. In de afgelopen 10 jaar deden al bijna 400 bedrijven en organisaties mee aan een Koploperproject.

Wat?
Op basis van een uitgebreide nulmeting stellen we een Duurzaamheidsprofiel op, waarmee de deelnemer precies weet wat er al goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Vervolgens stellen we een praktische duurzaamheidsagenda op, waarmee duurzaam ondernemen een permanent verbeterproces wordt. Tenslotte werken de deelnemers aan het verbeteren van hun mvo-communicatie. In een aantal interne bijeenkomsten delen de deelnemers de tussentijdse resultaten met elkaar. In een slotsymposium worden hun ervaringen gedeeld met andere bedrijven uit de regio. Zo leren de deelnemers van elkaar, breiden ze hun netwerk uit en ontstaan nieuwe samenwerkingen. We zorgen ook voor de nodige positieve publiciteit voor de Koplopers.

Extra voordelig
De deelnamekosten bedragen €3.000 excl. btw *. Bedrijven kunnen voor deze ronde nog gebruik maken van een voucher ter waarde van €2.000 van het programma ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ (IBDO) van de provincie Drenthe. Daarmee is deelname nu extra voordelig.

* excl. een startlicentie voor de Milieubarometer (€133,-)

Aanmelden
Er is ruimte voor 10 tot maximaal 15 deelnemers, dus meld je snel aan via deze link. We verwachten na de zomer van start te gaan en het project begin 2022 af te ronden. Doe je mee?

Partners
Het Koploperproject Emmen wordt uitgevoerd door Jaap de Vries van DZyzzion, in samenwerking met adviseurs uit de regio. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen, provincie Drenthe, IBDO, GreenDrinks Zuidoost Drenthe, Rabobank Emmen-Coevorden, Natuur- en Milieufederatie Drenthe en MVO-Platform Noord.