Servicepunt Duurzaamheidsinitiatieven: voor iedereen die aan de slag wil met een mooi en duurzaam Drenthe

13 april 2023

Servicepunt Duurzaamheidsinitiatieven: voor iedereen die aan de slag wil met een mooi en duurzaam Drenthe 

In Drenthe zijn er talloze groepen, particulieren en bedrijven die werken aan een energie- en klimaatneutrale, groene en circulaire provincie. Toch is het soms lastig om de juiste mensen, informatie of inspiratie te vinden. Om inwoners daarbij te helpen, heeft de Natuur en Milieufederatie Drenthe het Servicepunt Duurzaamheidsinitiatieven opgericht. 

Het Servicepunt is er voor iedere inwoner die graag mee wil werken aan een mooi en duurzaam Drenthe. Heb je plannen om tuingereedschap te gaan delen met de buren?  Vraag je je af hoe je de houtkap van het bosje bij jouw wijk kan tegengaan? Wil je je eigen woning verduurzamen of ben je op zoek naar plekken om circulair te winkelen? Dan ben je bij het nieuwe Servicepunt Duurzaamheidsinitiatieven aan het goede adres! 

Er is onderscheid gemaakt in drie verschillende servicepunten, namelijk Groene Ruimte, Energie en Klimaat en Circulair. Binnen elk van de servicepunten is informatie en inspiratie te vinden om thuis, in de wijk of in het dorp aan de slag te gaan. Ook inwoners die graag hun stem willen laten horen bij besluitvorming over nieuwe ontwikkelingen in hun omgeving vinden hier praktische tips en informatie.  

Ga hier naar het Servicepunt Duurzaamheidsinitiatieven