Oproep: Draag een steentje bij aan de Voedselbank!

9 april 2020

Circulaire koploper Drentea roept iedereen met groene vingers op om te helpen in de moestuin van Voedselbank Zuidoost Drenthe. Een oproep die wij als Natuur en Milieufederatie Drenthe graag extra kracht bijzetten.

Samen voor duurzaam

Voor het bewerking en het oogsten van groenten ten behoeve van de Voedselbank is de Stichting Voedseltuin Emmen op zoek naar vrijwilligers die de ambitie hebben om juist nu de Voedselbank te helpen. Ondanks de huidige coronacrisis en de maatregelen die van kracht zijn, kijken we alvast vooruit zodat we straks weer volop aanbod hebben van verse gezonde groenten.

Ecologische moestuin

De moestuin van de Voedselbank is door Snoek Puur Groen ontworpen als ‘ecologische moestuin’ en is gevestigd in het GreenField bij Drentea. Ecologisch komt onder meer tot uiting in de manier van grondbewerking, bemesting en onkruidbestrijding. De opzet is om een diversiteit van verse groenten te leveren die in overleg met de Voedselbank Zuidoost Drenthe op aangewezen dagen geoogst en verdeeld wordt. De werkzaamheden bestaan uit het beheren, onderhouden en oogsten. Uiteraard beschikt de moestuin hiervoor over alle eigen faciliteiten en wordt vrijwilligers de mogelijkheid geboden om ook zelf groenten te oogsten voor eigen gebruik.

Juist nu!

Kortom, heb jij groene vingers, kennis van de basisprincipes van moestuin-tuinieren en wil jij je steentje juist nu bijdragen op het prachtige GreenField bij Drentea in Emmen waar de moestuin is gevestigd? Meld je dan aan via een mailtje aan greenfield@drentea.nl Wil je eerst meer weten? Bel dan even met Erik Luisman van Drentea: M 06 – 11006575

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie