Nacht van de Nacht – doe mee en meld jouw activiteit aan!

16 juni 2022

Nacht van de Nacht – doe mee en meld jouw activiteit aan!

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op 29 oktober, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een uur eerder donker is! Een uitstekend moment om stil te staan bij het belang van donker voor alles dat leeft.

Voor de 18e keer organiseren de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Een campagne met als doel lichtvervuiling tegen te gaan en Nederland dus donkerder en daarmee duurzamer te maken. Nederland is één van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten. Door het organiseren van honderden activiteiten in het hele land wordt in deze nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Voorgaande jaren trokken de evenementen duizenden bezoekers.

Doe mee

De afgelopen jaren werden vele evenementen door het hele land georganiseerd: van (nacht)fotografie, nachtelijke wandelingen, dineren bij kaarslicht bij een restaurant bij jou in de buurt, tot vaartochten, het beklimmen van kerktorens en andere nachtelijke activiteiten. Als organisatie, bedrijf of vereniging kan je meedoen en zelf een activiteit organiseren! Wij brengen dit onder de aandacht bij het (Drentse) publiek door het te vermelden op de website van de Nacht van de Nacht en te delen via onze social media kanalen. Heb je inspiratie nodig om een activiteit te bedenken? Bekijk de inspiratiegids vol met ‘duistere’ voorbeelden.

Ga je een activiteit organiseren? Meld deze dan aan op de website. Dan zorgen wij dat het publiek je activiteit kan vinden en bezoeken.

IVN presentatie in de molen van Roderwolde tijdens de Nacht van de Nacht 2021
IVN presentatie in de molen van Roderwolde tijdens de Nacht van de Nacht 2021.

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een project van de Natuur en Milieufederaties. Wij werken sinds 2005 aan het thema lichthinder en CO2-besparing. Met deze campagne willen we bewustwording van de waarde van de donkere nacht bevorderen.

 

Vragen?