Meest duurzame bewonersinitiatief van Drenthe gezocht! 

5 december 2023

Meest duurzame bewonersinitiatief van Drenthe gezocht! 

Zet jij je samen met je buren in voor een duurzamere wereld? Bijvoorbeeld door een buurtmoestuin, het delen van spullen en auto’s of een repaircafé? Schrijf je dan in, óf nomineer een initiatief bij jou in de buurt. Door je aan te melden of iemand te nomineren maakt het initiatief kans op de prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief in de provincie Drenthe: De Kringlogo Prijs. Het winnende initiatief mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken en krijgt provinciale en landelijke publiciteit. 

 

Wat zijn circulaire bewonersinitiatieven?

Circulaire bewonersinitiatieven zetten zich samen en lokaal in voor maatschappelijke waarden en doelen. Denk bijvoorbeeld aan lokale alternatieven voor duurzaam eten (voedselbossen of moestuinen), het delen of repareren van spullen om als wijk of dorp minder grondstoffen te gebruiken, een lokale munt of zelfs een heel ecodorp. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Deze deelinitiatieven dienen als voorbeelden voor andere individuen en gemeenschappen die zelf ook stappen willen zetten. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie.

De Week van de Circulaire Economie

De nationale campagneweek voor de Circulaire Economie vindt plaats van 11 tot en met 16 maart en heeft als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de circulaire economie. Gedurende deze week zullen wij via onze communicatiekanalen uitgebreid aandacht schenken aan de winnaar van het Kringlogo 2024.

Win de Kringlogo Prijs

Wil je jouw project opgeven? Of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt die volgens jou de Kringlogo Prijs verdient? Neem dan contact op met Emile Suringar. Beantwoord in je mail de volgende vragen: 

  • Naam van het initiatief
  • Naam van de contactpersoon
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakt deze activiteit(en) zo succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief geheel door vrijwilligers uitgevoerd?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken? 

 

De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties. Opgeven kan tot en met 9 februari. 

Neem contact met ons op!

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie

Winnaar vorig jaar: Anloo Vergroent

Anloo Vergroent is een bewonersinitiatief dat structureel bijdraagt aan bijdraagt aan de lokale deeleconomie met een schoolmoestuin, minibieb en zadenbieb. Met behulp van vrijwilligers worden kinderen betrokken bij het gehele proces – van zaaien tot oogsten en vervolgens samen koken en eten.