Locatie voor Boombos in Meppel

29 juni 2021

Locatie voor Boombos in Meppel

Het bedrijf Boom, laboratoriumleverancier uit Meppel, bestond in 2020 125 jaar. Vanwege het jubileum heeft het bedrijf vorig jaar geen tastbaar relatiegeschenk maar 500 bomen aan zijn relaties geschonken. Maar om al deze bomen te planten was nog wel een locatie nodig. In overleg met de gemeente Meppel is voor het Boombos nu een plek gevonden in de toekomstige uitbreiding van de woonwijk Nieuwveense Landen.

Directeur Bertjan Boom licht het idee van het Boombos toe: “Het coronavirus zorgde er in 2020 voor dat we veel van onze klanten niet konden bezoeken. Het heeft het ons ook allemaal extra doen beseffen dat een goede gezondheid één van de belangrijkste dingen is. En omdat ons familiebedrijf in 2020 precies 125 jaar bestond, leek het ons een goed idee om ons een cadeau te geven waarmee wij investeren in onze toekomst en die van onze relaties!”

Extra bomen
Naast de 500 bomen die het bedrijf Boom zelf gaat planten, wil het bedrijf het bos graag nog verder uitbreiden om de duurzaamheid te bevorderen. Het bedrijf biedt klanten de mogelijkheid daarbij te helpen. Bij elke bestelling in de webshop kan ook een boom aan de bestelling worden toegevoegd. Voor 5 euro extra wordt er dan namens de klant een boom in het bos geplant. Op dit moment staat de teller op 604 bomen, maar deze teller loopt vast nog op.

De komende periode maakt de gemeente Meppel in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en het bedrijf Boom een inrichtingsplan voor het Boombos. De planning is dat de aanplant eind dit jaar of begin 2022 plaatsvindt. Medewerkers van het bedrijf Boom gaan dan zelf de handen uit de mouwen steken om de bomen te planten.

Meer informatie
Wil je als bedrijf ook bijdragen aan een groener Drenthe en een gezondere leefomgeving? Kijk dan op www.planboomdrenthe.nl. Meer over het Boombos is te lezen op de site van het bedrijf Boom.

Profiel Judith van den Berg

Judith van den Berg

Ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe