Kennissessie “iedereen doet mee” op 3 april

5 maart 2024

Kennissessie “Iedereen doet mee”

Denk jij er wel eens over om samen met buurtgenoten aan de slag te gaan met verduurzaming van je wijk? Samen de wijk groener maken, samen werken aan de energietransitie, of samen een auto delen? Er zijn inmiddels in Drenthe al veel lokale buurt- of wijk-initiatieven. Van deze initiatieven horen wij vaak dat het betrekken van bewoners één van de grootste uitdagingen is.

Hoe zorgen we dat iedereen mee kan doen?

We nodigen je graag uit om op woensdagavond 3 april met deze uitdaging aan de slag te gaan. Hoe krijg je alle inwoners uit je buurt mee in verfraaiing of verduurzaming van jouw wijk? We organiseren deze bijeenkomst vanuit het Steunpunt voor lokale energie-initiatieven, maar ben je betrokken bij een ander initiatief of wil je iets starten, dan ben je ook van harte welkom!

Inspiratie uit Friesland

We worden op 3 april eerst geïnspireerd door Bouwe de Boer. In Drenthe nog wat minder bekend, maar in Friesland vervult Bouwe een belangrijke rol in de energietransitie. In Friesland zijn meer dan 70 dorpen met een energiecoöperatie, 100.000 Friezen deden mee aan de ’Elfwegentocht’ en duizenden studenten doen sinds 2008 al mee aan de zonnebootrace. Achter deze initiatieven zit Bouwe de Boer, altijd op pad om grote groepen Friezen in beweging te krijgen. Op dit moment is hij, samen met een team vanuit de ‘Freonen fan FossylFrij Fryslân’, actief met ‘Fryslân Bloeit’. Bouwe neemt ons mee in het verhaal uit Friesland. Wat zijn succesfactoren om brede betrokkenheid op gang te krijgen?

Aansluitend gaan we, mede op basis van een aantal ervaringsverhalen uit Drenthe, met elkaar in gesprek over hoe we heel Drenthe in beweging kunnen krijgen. Te beginnen in jouw eigen buurt, wijk of dorp.

Praktische informatie

🗓️ Datum: 3 april 2024

🕑 Tijd: 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

📍Locatie: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen

Meld je hier aan

 

Meer informatie of vragen?

Profiel Peter Mol

Peter Mol

Aanjager Lokale Energie-Initiatieven