Jouw schoolplein en buurt groener met bomen van Plan Boom!

15 september 2021

Jouw schoolplein en buurt groener met bomen van Plan Boom!

Een miljoen bomen planten in Drenthe: dat is het doel van het project Plan Boom, waar de Natuur en Milieufederatie Drenthe initiatiefnemer van is. Al die bomen moeten een plekje krijgen, en daar hebben we iedereen bij nodig! Ook jij kunt helpen om je eigen omgeving groener en gezonder te maken. Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe hebben we vanuit Plan Boom middelen beschikbaar voor de financiering van bomen en struiken voor bewonersinitiatieven en schoolpleinen. Wees er dus snel bij: dien je aanvraag in via www.planboomdrenthe.nl.

Bijvriendelijke schoolpleinen

Dit voorjaar heeft Plan Boom Drenthe aan 15 bewonersgroepen en scholen plantgoed beschikbaar gesteld voor de vergroening van hun buurt of schoolplein in de provincie. Totaal gingen in maart 2021 circa 1.300 bomen en struiken de grond in. Een bewonersgroep uit Hoogeveen Zuid heeft bijvoorbeeld acht Koningslinden in het Zuiderpark aangeplant. In Assen hebben alle scholen bijvriendelijke struiken gekregen, zodat ze hun schoolplein konden vergroenen.

Meedoen

Zie jij een groener schoolplein of meer bomen in de buurt wel zitten en wil je snel aan de slag? Zorg ervoor dat je dit najaar jouw bomen al kan planten en dien je aanvraag voor de bomen en struiken voor 1 november 2021 in. Voor groepen en scholen die liever dit voorjaar willen planten geldt dat de aanvraag voor 15 februari 2022 gedaan moet worden. Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op www.planboomdrenthe.nl.

In 2020 zijn de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap met het landelijke project Plan Boom gestart. Doel van het project is om de komende jaren in Drenthe een miljoen extra bomen en struiken te planten. Dit gebeurt samen met bewoners, boeren, bedrijven, overheden en particuliere grondeigenaren.

Inspiratie nodig over wat jij in jouw buurt kunt doen? Bekijk voorbeelden op www.planboomdrenthe.nl.

Foto gemaakt door Jack Tillmanns