Handreiking ‘Natuur en Landschap in de RES’ gepresenteerd

12 november 2020

Handreiking ‘Natuur en Landschap in de RES’ gepresenteerd

Onlangs presenteerden we de handreiking ‘Natuur en Landschap in de RES’. Voorzitter sectortafel Elektriciteit en oud-gedeputeerde Jan Jacob van Dijk kreeg de primeur. Hij ontving het eerste exemplaar tijdens de online presentatie. Ook hij hoopt op ‘ongelofelijke mooie RES’en mét natuur en landschap’. Hij vindt het een bijzonder goede handreiking met concrete handvatten, die je zo in je broekzak kunt steken.

Ruim zeventig belangstellenden waren bij de online presentatie om uit eerste hand te horen welke aanbevelingen de Natuur en Milieufederaties samen met de partners van de Participatiecoalitie doen. Annie van de Pas, netwerkdirecteur Natuur en Milieufederaties (NMF’s), trapte de sessie af. “De NMF’s vinden dat je de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis niet los van elkaar moet zien, we zetten ons voor beide thema’s in. Daarom werken we aan een zorgvuldige Energiestrategie met oog voor mens, natuur en landschap. Voor de 30 concept Res’sen zien we dat er flink nog wat huiswerk ligt op het gebied van natuur en landschap. Met onze handreiking willen we daar aan bijdragen.”

Terugblik

Tijdens de online presentatie lichtte co-auteur Gerben de Vries in het kort de publicatie toe en liet Dirk Oudes (Wageningen University & Research) een inspirerende presentatie zien waaruit blijkt dat energie al heel lang ons landschap vormt. Vervolgens was er ruimte voor vragen van de deelnemers waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.

Bekijk hieronder de online presentatie terug: