De Groene stap wint Kringlogo-prijs voor beste Circulaire bewonersinitiatief van Drenthe!

12 maart 2024

De Groene stap wint Kringlogo-prijs voor beste Circulaire bewonersinitiatief van Drenthe!

Vanmorgen mochten wij in Drenthe de felbegeerde Kringlogo-prijs uitreiken aan het meest circulaire bewonersinitiatief van 2024: De Groene stap! Tijdens de Week van de Circulaire economie zetten wij op deze manier een inspirerend bewonersinitiatief feestelijk in het zonnetje. Zij ontvingen een mooie wisseltrofee, gemaakt van resthout, als symbool voor hun toewijding aan de circulaire samenleving.  Bovendien mogen ze een jaar lang het speciaal voor hen ontworpen Kringlogo dragen, als erkenning van hun voorbeeldrol in een circulaire samenleving.

Kringlogo prijs voor de Groene Stap

Een circulaire samenleving in Drenthe

In Drenthe zijn steeds meer circulaire bewonersinitiatieven te vinden. Een mooie beweging; samen circulair leven en werken is een belangrijke stap naar een duurzame aarde. Daarom zetten wij ieder jaar een vooruitstrevend initiatief in de schijnwerpers. Initiatieven konden zich opgeven voor de prijs, waarna een landelijke vakjury het meest indrukwekkende initiatief tot winnaar uit heeft geroepen. Onder de 9 finale kandidaten bevonden zich inspirerende voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan Rensenpark Deelt, die met hun zadenbieb en plannen voor een deelauto en gereedschapsschuur een geduchte concurrent waren. Al met al was er een mooie verzameling van initiatieven die Drenthe dichterbij een circulaire samenleving brengen.

Een inspirerende winnaar

Emy van De Groene stap is blij met de erkenning: “We willen de mensen hier laten zien hoe simpel je duurzaam bezig kunt zijn. Bovendien is het superleuk om hier de opa’s met hun kleinkinderen door de tuin te zien wandelen en te zien wijzen; kijk eens, hier groeien de aardbeitjes en de besjes. Dan kun je me niet blijer maken.”

Het winnen van het Kringlogo en de erkenning als beste circulaire bewonersinitiatief van Drenthe zal het initiatief helpen anderen te inspireren en aan te moedigen om ook circulaire initiatieven te ontplooien. Als Natuur en Milieufederatie Drenthe geloven we in de kracht van bewonersinitiatieven om positieve verandering teweeg te brengen. De Groene stap is een voorbeeld van hoe je samen een verschil kan maken en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor Drenthe en daarbuiten.

Bewoners in de circulaire samenleving

De omslag naar een circulaire economie vraagt om een actieve deelname van bewoners. Het is een beweging die gedreven wordt door mensen die niet wachten op verandering, maar deze zelf tot stand brengen. Gelukkig telt Drenthe al vele van deze circulaire bewoners, waarvan sommigen hun eigen initiatieven hebben opgezet. Met behulp van bijvoorbeeld het Servicepunt Circulair kunnen consumenten en ondernemers ook de stap zetten binnen deze circulaire beweging.

Meer weten?

Meer informatie over het circulaire initiatief De Groene stap? Of lijkt het je leuk om je als vrijwilliger aan te sluiten bij De Groene stap? Ga naar de website, de Facebookpagina of stuur een mailtje naar duurzaambovensmilde@gmail.com

Meer informatie of vragen?

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie