Gratis energiescan voor ondernemers

28 mei 2019

Gratis energiescan voor ondernemers

De Provincie Drenthe biedt aan MKB een gratis energiescan. Een mooi een veelbelovend initiatief, wat veel besparing op gaat leveren.

Energie besparen is nog steeds het beste antwoord op de klimaatcrisis. Het levert bovendien in veel gevallen ook nog een aantrekkelijk rendement op. Voor bedrijven geldt inmiddels dat maatregelen die zichzelf binnen vijf jaar terugverdienen wettelijk verplicht zijn. Toch heeft dit ook bij veel bedrijven niet de aandacht die het verdient. Energie vormt bij een groot aantal midden- en kleinbedrijven nog een sluitpost. De aandacht en prioriteit ligt veelal op andere zaken. En dat is natuurlijk jammer.

Gratis energiescan
Om dit patroon te doorbreken biedt de provincie deze bedrijven een gratis energiescan aan. Op basis van deze energiescan wordt bovendien ook nog eens een jaar kosteloos begeleiding aangeboden bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Daarmee kunnen de ondernemers ook nog een eenvoudiger aan de wettelijke verplichtingen voldoen. Al met al dus erg aantrekkelijk.

Besparing
De ervaringen uit een eerder project ontstaan als initiatief van de Drentse Energieorganisatie, ondernemers- en parkmanagementorganisaties en de Natuur en Milieufederatie blijkt dat hier vele tonnen CO2 en euro’s mee kunnen worden bespaard. Ook in Groningen is een soortgelijk initiatief gestart.

Wij zijn erg benieuwd wat deze nieuwe ronde gaat opleveren. Doet je ook zaken met een Drentse ondernemers. Zegt het voort!

Meer over de energiescan lees je hier