GoodFoodClub.nu: voor duurzaam en lokaal voedsel

21 juni 2019

GoodFoodClub.nu: voor duurzaam en lokaal voedsel

Veel mensen worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. Steeds meer mensen eten minder vlees, nemen tal van initiatieven tegen voedselverspilling en kopen vaker lokale en seizoensgebonden groenten. Voor al deze bewuste Nederlanders hebben de Natuur- en Milieufederaties de ‘GoodFoodClub’ gelanceerd. De plek waar de duurzame en lokale aanbieders en consumenten samenkomen. Met straks een speciale Drentse afdeling.

Ons voedsel heeft een enorme impact op het milieu. Het produceren van eten en drinken kost veel grondstoffen en energie, en gaat ten koste van natuur. Maar liefst 20 tot 35 procent van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van de voedselproductie. Dat is nog meer dan van ons vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50 procent verlagen. En je slaat twee vliegen in één klap, want duurzamer is in veel gevallen ook nog eens gezonder!

Lokaal en duurzaam voedsel op de kaart
De GoodFoodClub is een club voor én door duurzame en lokale aanbieders, boeren en consumenten. Al deze bewuste Nederlanders kunnen op de online verzamelplek van GoodFoodClub.nu elkaar ontmoeten en inspireren, en lokaal en duurzaam voedsel op de kaart te zetten. Samen met je vrienden naar een boerendiner bij de boer? Een kookworkshop bij een restaurant die duurzaam voedsel serveert? Fruit plukken uit een voedselbos? Een landwinkel met leuke aanbiedingen in het weekend? Op GoodFoodClub.nu vind je het allemaal.

We staan nu in de startblokken voor een uitrol van de GoodFoodClub-Drenthe, de lokale Drentse versie waar je straks alles bijeen ziet: van aanbieder tot producten en handige tips. Na de zomer starten we met een inventarisatie van lokale Drentse aanbieders, zodat die een speciale plek krijgen op de website. Heb je als aanbieder interesse en wil je vooraf graag al op onze lijst? Neem dan contact met ons op via: info@nmfdrenthe.nl.

En wat je natuurlijk alvast kunt doen om de GoodFoodClub in de gaten te houden: schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.

In september is de GoodFoodClub met een landelijke mediacampagne te zien op radio en tv. Houd ons in de gaten, want straks kun je ook lokaal, van Limburg tot Drenthe, terecht voor alles rond duurzaam voedsel bij jou in de buurt.

 

  • Over de GoodFoodClub
    Gezond en lekkerMet de GoodFoodClub willen de Natuur en Milieufederaties ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel. We willen een echte club van mensen vormen die gezonder, langer, lekkerder en duurzamer willen leven en eten. Ze kunnen daar ook meteen mee aan de slag en elkaar ontmoeten tijdens events en duurzame initiatieven in de buurt.