Gemeente Noordenveld gaat voor circulair met Duurzaam Noordenveld

28 februari 2022

Gemeente Noordenveld gaat voor circulair met Duurzaam Noordenveld

De Natuur en Milieufederatie Drenthe ondersteunt en motiveert Drentse gemeenten om te werken aan een circulaire gemeente. Daarom zijn we heel blij met de gemeente Noordenveld, die haar rol pakt in deze transitie met de lancering van het platform Duurzaam Noordenveld. Op dit prachtige platform staat alle informatie die je als inwoner van Noordenveld nodig hebt om duurzaam te handelen. Ook voor bedrijven worden hier tips gedeeld. Genoeg reden voor Servicepunt Circulair Drenthe om met een cameraploeg op bezoek te komen!

Servicepunt Circulair Drenthe zet het platform Duurzaam Noordenveld in het zonnetje met een aansprekende video. In deze video legt wethouder Kirsten Ipema uit welke stappen de gemeente Noordenveld al neemt op het gebied van duurzaamheid:

 

Handelingsperspectief voor bewoners en bedrijven

Op het platform Duurzaam Noordenveld staat alle informatie die je als inwoner nodig hebt om duurzaam te handelen. Daarnaast vind je ook praktische tips om bij te dragen aan een circulaire economie. Zo is er een pagina met handvatten voor inwoners van Noordenveld om aan de slag te gaan met het verlagen van je grondstoffengebruik en ecologische voetafdruk. Bijvoorbeeld met inzamelacties, repaircafé’s, lokaal inkopen doen, het vergroenen van je buurt of duurzaam isoleren.

Servicepunt Circulair is ook te vinden op het platform. De Natuur en Milieufederaties helpen hiermee bewonersinitiatieven met het opzetten van collectieve duurzame projecten.

Welke toekomstplannen heeft de gemeente zelf?

Gemeente Noordenveld zet grote stappen richting een circulaire gemeente, maar er moet ook nog een hoop gebeuren. Op dit moment zijn ze druk bezig met de verbouwing van de milieustraat die binnenkort gaat plaatsvinden. Ook deze wordt duurzaam en circulair gebouwd. De energie die nodig is wordt lokaal opgewekt en de indeling wordt gemaakt met een focus op circulariteit.

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd geraakt? En wil je als Drentse gemeente thema’s al duurzaamheid en circulariteit net zo actief oppakken als de gemeente Noordenveld? Wij ondersteunen je graag! Neem contact op met Emile Suringar.

Neem contact op

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie