EasyDriving plaatst eerste deelauto in centrum Roden

12 juni 2020

EasyDriving plaatst eerste deelauto in centrum Roden

Voor het gemeentehuis in Roden is vandaag een eerste elektrische deelauto geplaatst. De auto is voor iedereen uit de buurt en moet het begin worden van een grotere beweging naar duurzame mobiliteit. 

Het bedrijf hoopt, samen met de Natuur en Milieufederatie Drenthe, dat inwoners vanaf nu gemakkelijk kennis kunnen maken met het concept. Afhankelijk van het enthousiasme en de lokale vraag is het de bedoeling om het aantal deelauto’s de komende tijd op te gaan schroeven. In Noordenveld en Norg lopen al vergelijkbare initiatieven.

Waarom vinden we dit duurzaam?

Als Natuur en Milieufederatie Drenthe zetten wij in op deelinitiatieven omdat dergelijke concepten bijdragen aan het terugdringen van consumptie en productie. Een deelauto kan een reden zijn om geen tweede auto te kopen en kan voor lichte gebruikers zelfs reden zijn om helemaal geen auto meer te kopen. Als dat te combineren valt met lokaal opgewekte, groene energie uit de buurt – dan zijn wij daar helemaal voor.

Oproep!

Woont u in Roden (of ergens anders in Drenthe) en bent u enthousiast over een deelauto voor uw wijk, dorp of straat? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen. Er is al veel mogelijk.

 

Profiel Emile Suringar

Emile Suringar

Ontwikkelaar Circulaire Economie