Drenthe Sport Duurzaam: #HOEDAN? Meld je aan en doe mee!

28 februari 2022

Drenthe Sport Duurzaam: #HOEDAN? Meld je aan en doe mee!

Voor veel sportverenigingen vormen hoge energiekosten een blok aan het been. Zeker nu de energieprijzen erg hoog zijn. Tijd voor energiebesparende maatregelen om jouw sportclub goed draaiende te houden! Hoe dan? Voetbalvereniging De Weide uit Hoogeveen realiseerde een besparing van 40 procent op het energieverbruik door onder andere ledverlichting en zonne-energie. Wil je als clubbestuur of commissie ook op een inspirerende en praktische manier aan de slag met duurzaamheid binnen jouw vereniging? Drenthe Sport Duurzaam helpt je graag verder!

We nodigen jouw sportvereniging uit om deel te nemen aan de werkgroep ‘Drentse sportclubs verduurzamen in de praktijk’. Door deelname aan deze werkgroep kom je meer te weten over de mogelijkheden, leer je hoe andere sportverenigingen het aanpakken en hoe je zelf aan de slag kan gaan. Kennis en ervaringen worden gedeeld en daarmee help je elkaar om aan de slag te gaan en duurzamer te worden als Drentse sportverenigingen.

Schrijf je snel in

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan. Dat kan door een mail te sturen naar x.van.zon@nmfdrenthe.nl met als onderwerp “Drentse sportclubs verduurzamen in de praktijk”. Noem in de mail de naam van je sportclub en je contactgegevens. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vervolgens ontvang je meer informatie over de aanpak en start van de bijeenkomsten.

Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met Xandra van Zon via het telefoonnummer 0592-311150.

Drenthe Sport Duurzaam

Drenthe Sport Duurzaam is een provinciaal samenwerkingsverband van Sport Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Drents Energieloket. Bij de uitvoering werken we nauw samen met gemeenten en diverse sportbonden. Het project is een initiatief van de provincie Drenthe en wordt door de provincie gesubsidieerd. Lees hier meer over het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’.

Meer weten?