Denk mee over de Green Recovery van Drenthe: hoe komen we duurzaam uit de coronacrisis?

28 mei 2020

Denk mee over de Green Recovery van Drenthe: hoe komen we duurzaam uit de coronacrisis?

Beste lezer,

Zoals je weet zetten wij ons in voor een mooie en duurzame provincie Drenthe. Voor duurzame energie en energiebesparing, een robuuste natuur, duurzame landbouw, een gezonde leefomgeving en leven zonder verspilling van grondstoffen. Samen met jou en vele anderen.

De crisis waar we ons in bevinden houdt ons allemaal bezig. Veel mensen zijn door het virus getroffen of dreigen hun baan en inkomen te verliezen. We missen elkaars nabijheid. We hopen dat het met jou en je naasten goed gaat en leven mee als je door het virus en de lockdown maatregelen bent getroffen.

Deze situatie doet een beroep op onze veerkracht en aanpassingsvermogen

In kleine stappen hopen we de komende tijd letterlijk en figuurlijk weer meer ruimte te krijgen. Maar de onzekerheden duren voorlopig voort. Hoe komen we zonder al te veel kleerscheuren uit deze coronacrisis? Hoe maken we onze economie en samenleving meer bestand tegen crises als deze? Welke lessen leert deze crisis ons? Hoe kunnen we het herstel verbinden met (andere) grote uitdagingen van onze tijd, zoals het aanpakken van de dreigende klimaatcrisis, het herstel van biodiversiteit en het ontwikkelen van een circulaire economie zonder afval?

Grote vragen, die ons bezighouden. En jou vast ook. Waarvan we beseffen dat antwoorden niet vandaag of morgen al te geven zijn. Maar door ze samen te bespreken, kunnen we mogelijkheden verkennen en samen richting geven aan onze toekomst.

Op weg naar een Green Recovery

In de komende weken maken we een start met de Green Recovery van Drenthe, door onder onze relaties reacties, plannen en ideeën te verzamelen. Graag horen we welke mogelijkheden jij ziet voor een duurzamere en meer veerkrachtige economie en samenleving. Wil je ideeën met ons delen?

Vul hier de vragenlijst in

We zullen ook alle natuur en milieugroepen en duurzame initiatieven actief benaderen met de vraag wat de crisis voor hen betekent, welke ondersteuning zij nodig hebben en welke ideeën zij hebben voor de toekomst. Aan het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties willen we vragen welke ideeën zij zien voor de Green Recovery van Drenthe.

We zien alle ideeën graag tegemoet – en wensen iedereen kracht om deze crisis het hoofd te bieden.